Situația politică din România este caracterizată de incertitudine și de un soi de fragmentare, în prezent. Liderii politici fac declarații în urma ședințelor de partid, negocierile curg în rândul politicienilor, iar președintele Klaus Iohannis pare a fi ”litera de lege” în acest cadru volatil. În ceea ce privește declarațiile politice, a venit rândul lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, care a precizat că până la Crăciun vom avea un nou guvern, făcând publică și majoritatea formată.

”Avem o majoritate de 244 de deputați și senatori, cu 16 minorități, aceasta rezultată din colaborarea PNL, USR PLUS și UDMR. PSD-ul nu intră în discuție. Sunt optimist și consider că până la Crăciun sau cel mai târziu, până la Revelion, vom avea un nou Guvern”, a declarat Bogdan.

Rareș Bogdan a mai spus că principalul obiectiv al PNL nu este intensificarea instabilității politice în România.

”Problema noastră trebuie să fie ce facem în momentul constituirii noului Guvern”, a explicat acesta.

În plus, acesta a caracterizat partidul din care face parte drept unul „puternic”, în frunte cu Ludovic Orban, insistând asupra faptului că Nicolae Ciucă, actualul prim-ministru interimar, este unul dintre senatorii propuși de PNL.

”Nu e vorba despre confliecte politice. Îl respect pe domnul Ciucă, l-am apărat în trecut și am lucrat împreună. Cât despre demisia lui Ludovic Orban, aceasta reprezintă un gest nobil și un lucru normal în politică”, a adăugat Bogdan.

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, Ludovic Orban a decis să-și depună mandatul de premier. În locul acestuia, a fost numit Nicolae Ciucă drept prim-ministru interimar, ministrul Apărării Naționale.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri