Declarații ale membrilor Coaliției guvernamentale: Mâine seara vom avea un nou guvern

În urma consultărilor din 22 decembrie de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, membrii Coaliției guvernamentale au promis că mâine seară România va avea un nou Guvern.

Ludovic Orban a deschis firul declarațiilor, precizând că această coaliție este un rezultat gândit încă de dinainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie.

”Am prezentat președintelui coaliția formată, o coaliție de centru-dreapta, care are capacitatea de a dezvolta România. Ceea ce ne unește este voința comună de a lucra pentru viitorul României”, a declarat șeful Camerei Deputaților.

Dacian Cioloș a continuat declarațiile, menționând că au venit în fața președintelui cu o echipă care s-a sudat în urma unor negocieri intense.

”Suntem gata să începem cu dreptul. Vom stabili un parteneriat Parlament-Guvern-Președinție pentru viitorul prosper al României”, a adăugat acesta.

Citeste si:
Orban: Proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale,...
Orban: Proiectul privind...

Dan Barna a fost următorul vorbitor, descriind sesiunea de consultări ca fiind una ”pragmatică”.

”Suntem o coaliție care își asumă măsurile guvernamentale din România, deoarece țara are nevoie de o guvernare stabilă”, a completat acesta.

Kelemen Hunor a amintit de responsabilitate și experiență în guvernare.

”Avem o responsabilitate uriașă, dar avem și ceva experiență de lucru în echipă. Este benefic pentru România. Țara va avea un nou guvern”, a spus Hunor.

Citeste si:
Barna: Aprobarea bugetului confirmă planul ambiţios de investiţii...
Dan Barna susține aprobarea...

Nu în ultimul rând, Florin Cîțu, propunerea de premier a coaliției, a încheiat declarațiile, precizând că este gata să își asume guvernarea, chiar și în acest moment dificil.

”Sunt pregătit să îmi asum guvernarea României, chiar și în momente de criză. Vom avea și prima ședință de Guvern, în care vom prezenta noi măsuri guvernamentale. De asemenea, vom expune și bugetul pentru anul viitor”, a încheiat acesta.

În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Consultările au loc marți, 22 decembrie a.c., după următorul program:

Citeste si:
Întâlnire între liderii PSD și AUR: ce noi ”prietenii”se leagă
Întâlnire între liderii PSD...
  • Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 15:30 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 16:00 – Alianța USR-PLUS;
  • Ora 16:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Sursa foto: www.presidency.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri