Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reiterat luni că vor fi desfiinţate companiile municipale, precizând că acest proces implică mai multă etape, scrie Agerpres.

"Am promis şi vom desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desfiinţare are mai multe etape. În ultima şedinţă de Consiliu General am schimbat componenţa adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administraţie, iar noile consilii de administraţie, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desfiinţarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie şi să le înlocuim cu contracte prin achiziţii publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecţie) procesul de trecere de la companie la operatori privaţi va fi însoţit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării", a scris edilul, pe Facebook.

El a menţionat că parte din angajaţii companiilor vor fi transferaţi către administraţiile publice, adăugând că există "câteva nuclee" care funcţionează profitabil, independent de contractele cu primăria, şi vor fi menţinute ca atare.

"Rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor vor rămâne fără activitate şi acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele. Există câteva nuclee care funcţionează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menţinute ca atare. Parte din angajaţii companiilor vor fi transferaţi către administraţiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, preţul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcţionarea fiecărui colectiv şi va propune Consiliului General relocarea angajaţilor", a explicat Nicuşor Dan.

În şedinţa din 21 decembrie, Consiliul General al Capitalei a adoptat 26 de proiecte privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunările generale ale acţionarilor pentru 23 de companii municipale, precum şi pentru societatea Service Ciclop SA, pentru SC REBU SA şi pentru SC Apa Nova Bucureşti SA.

Totodată, au fost desemnaţi opt membri ai comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale: Ştefania Petre, Ana Ciceală, Horia Tomescu (USR PLUS), Cristian Olteanu, Aurelian Bădulescu, Florentina Gherghiceanu (PSD), Andrei Badiu, Diana Mardarovici (PNL).

În şedinţa de luni urmează să fie supusă votului numirea celui de-al nouălea membru al comisiei pentru monitorizarea companiilor municipale, având în vedere că pe 21 decembrie nu s-au întrunit suficiente voturi pentru nominalizarea făcută la momentul respectiv.

De asemenea, urmează să fie desemnaţi reprezentanţii municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii de Transport Bucureşti STB SA, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA şi în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Medicală Bucureşti SA.

Totodată, urmează să fie supusă votului desemnarea celui de-al cincilea membru în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA având în vedere că în şedinţa anterioară doar patru consilieri municipali au întrunit voturi suficiente, în vederea validării.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri