Primarul general al Capitalei solicită urgentarea desființării Companiei Municipale Parcuri şi Grădini

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti urgentarea desfiinţării Companiei Municipale Parcuri şi Grădini prin încetarea contractului de delegare, menţionând că nu se lasă "intimidat de presiuni".

Conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei, ca răspuns la protestul angajaţilor Companiei Parcuri şi Grădini, edilul a decis să supună votului Consiliului General de vineri încetarea delegării serviciilor publice către această companie, informează Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, salariaţii companiei sunt plătiţi la zi. De asemenea, la protestul de vineri primarul Capitalei i-a asigurat pe aceştia că îşi vor primi salariile până la desfiinţarea companiei şi i-a încurajat să se înscrie la angajările pe care ALPAB le va deschide.

"Nu mă las intimidat de astfel de presiuni, în care angajaţii companiilor municipale sunt manipulaţi de interese din zona PSD, care doresc să-şi păstreze privilegiile necuvenite. Ca exemplu, pentru angajaţii Companiei Parcuri şi Grădini, dar şi pentru alţii care se gândesc să procedeze ca ei, am propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti să urgentăm desfiinţarea acestei companii prin încetarea contractului de delegare. Sunt un om rezonabil, atent la problemele oamenilor, nu şi atunci când se întrece măsura. Iar azi s-a întrecut măsura. Companiile municipale vor fi desfiinţate, pentru că sunt o uriaşă risipă. Am anunţat-o de câteva luni, sper ca toată lumea să fie rezonabilă, astfel încât costul social să fie cât mai mic", a declarat Nicuşor Dan.

Citeste si:
Consiliul General suspendă PUZ-urile coordonatoare de sector pentru...
Nicușor Dan: Este un moment...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri