Marcel Ciolacu, despre asediul de la Washington: Abuzul de putere a devenit o practică pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a opinat despre situația dezastruoasă din State. Acesta este de părere că "abuzul de putere" şi refuzarea rezultatelor alegerilor reprezintă "o practică" pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România.

Marcel Ciolacu și-a exprimat părerea de rău legată de asediul din Washington pe pagina sa de Facebook, comparând democrația americană cu cea din România, amintind, totodată, de amenințările care pândesc acest regim.

''Sunt îngrijorat de evenimentele din Washington. Democraţia americană merita mai mult. Este timpul pentru responsabilitate. Asta se întâmpla atunci când un om vrea toată puterea şi divizează societatea. Abuzul de putere şi refuzarea rezultatelor alegerilor a devenit o practică pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România. Sunt convins că democraţia americană va trece peste asta. Salut discursul serios şi apelul la calm al preşedintelui - ales Joe Biden'', a scris Ciolacu pe Facebook.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea ce a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri