Roman, PNL: Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale va avea mari probleme de constituționalitate

Actualul proiect privind pensiile speciale va avea mari probleme de constituţionalitate, a declarat deputatul liberal Florin Roman, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Eu am mai văzut filmul ăsta şi alţi colegi în legislatura trecută de două ori pe două proiecte ale PNL, unul care abrogă în totalitate toate pensiile speciale şi altul, urmare a înţelegerii liderilor de grup de la acea vreme, pe o impozitare, ambele votate cu mâna sus de tot Parlamentul României, care niciodată nu au produs efecte. (...) Astăzi au fost trei proiecte - unul singur a fost original - cel al PNL, care prevedea abrogarea capitolului 11, articolele 49 şi 50, şi care într-adevăr rezolvă problema pe viitor, dar lăsa nerezolvată problema celor în plată. Actualul proiect - şi aici vorbesc pentru românii de acasă, nu vă bucuraţi încă - care a fost amendat şi care prevede inclusiv oprirea celor aflaţi în plată - din punctul meu de vedere va avea mari probleme de constituţionalitate", a susţinut Florin Roman, conform Agerpres.ro.

El a adăugat că, dacă ar fi existat voinţă politică, ar fi fost o lege bună, constituţională.

"Vreau să fiu sincer cu dumneavoastră, dragi români, cu cei de acasă, pentru că adevărul va învinge întotdeauna. Dacă ne-am fi dorit cu toţii să nu facem decât a ne lovi unul pe altul şi am fi colaborat într-adevăr să scoatem o lege bună, eu sunt convins că astăzi aveam o lege constituţională. Închei prin a spune fără să se supere colegii: a fost unul original (un proiect - n.r.), al PNL, şi două copii, una de la PSD, plagiatorii, ştim cum e, în schimb de la oamenii noi cu năravuri vechi eu nu mă aşteptam", a mai afirmat Roman.

Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor în urma unei dezbateri în care nu au lipsit acuzațiile aruncate între partidele aflate la putere și cele din opoziție.

Citeste si:
Senatorii PSD vor să modifice legea privind accesul la informații...
Senatorii PSD vor să modifice...

Legea a fost adoptata cu 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Parlamentarii organizației UDMR au declarat că sunt prezenți, dar nu votează.

Legea privind eliminarea pensiilor speciale a primit inițial un raport de admitere cu amendamente, iar dintre cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede, de asemenea, încetarea plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor aflate în vigoare.

Într-un final, parlamentarii au decis eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor după votul dat în plenul reunit.

Potrivit textului adoptat, "articolele 49 şi 50 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor se abrogă".

Citeste si:
Dăianu: Regimul fiscal în România este profund inechitabil
Dăianu: Bugetul pe 2021 este...

"De la intrarea în vigoare a prezentei legi, încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor", potrivit textului adoptat, propus de USR PLUS.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri