Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că un director din primăria Capitalei câștigă lunar aproximativ 2.700 de euro în mână, iar directorii companiilor municipale ”câștigă și mai mult”.

”În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ de 2.700 de euro în mână. Am vrut să aduc un director pe zona de investiții și care nu a venit la banii ăștia, el în privat câștigă 7.000 – 8.000 de euro”, a precizat Dan, scrie G4Media.

Nicușor Dan a mai spus că principala sa grijă după ce a ajuns primar general a fost ca Primăria să nu intre în incapacitate de plată, din cauză că datoriile curente erau 3 miliarde de lei, iar primăria avea conturi 3 milioane de lei.

Cum vor fi desființate companiile municipale

El a mai spus că strategia de desființare a companiilor municipate va fi să le reducă bugetele până spre zero, precizând că aceste companii municipale nu vor mai reprezenta ”o gaură financiară” în următoarele două-trei luni.

”Directorii companiilor municipale câștigă și mai mult, dar ele vor fi desființate. Aici există o chestiune tehnică, cel mai simplu ar fi fost să dăm hotărâri de consiliu prin care se desființează. Aceste companii au oameni angajați, contracte de muncă, cu furnizori, este mult mai ușor să le desființezi pe cale administrativă decât să te duci la un lichidator, insolvență… Cale administrativă înseamnă să le aduci pe zero ca bugete și să vezi ce faci cu oamenii de acolo”, a mai declarat Nicușor Dan.

Câți bani are Primăria în conturi

Primarul general a precizat că dacă instituția ar dispune un flux de bani pentru a stinge pe loc datoriile, desființarea companiilor municipale ar fi imediată.

”Am avea nevoie de 250-300 de milioane de lei. Acum avem vreo 50 de milioane în conturi, dar sunt pentru plăți curente. Nu e chestiune de reavoință, ci o chestiune de a face acest proces de închidere să nu-ți blocheze conturile. Ca gaură financiară, aceste companii o să dispară cam în două trei luni”, a mai spus primarul.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri