Ludovic Orban a declarat că a fost votată desființarea Secției Speciale, acesta fiind un prim pas din planul de guvernare. Potrivit șefului Camerei Deputaților, legile justiției sunt pe poziția următoare în ceea ce privește transparentizarea și egalitatea.

”Camera Deputaților a votat desființarea Secției Speciale. Acesta este doar primul pas dintr-o reformă mai amplă. Vor urma legile justiției, dar și modificări la Codul Penal”, a precizat Orban, la finalul votului.

Acesta a adăugat că e necesar ca oamenii să aibă acces liber și neîngrădit la justiție, iar politica să nu intervină în acest segment.

”E foarte important ca România să pună punct perioadei negre declanșate de PSD, care a generat deteriorarea gravă a imaginii țării la nivel internațional”, a mai spus Orban.

Sursa Video: Facebook/ Partidul Național Liberal

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a lansat și o acuzație, deoarece, potrivit informațiilor furnizate de acesta, mai mulți deputați PNL au fost sunați înainte de vot pentru a se prezenta la DNA Brașov.

”Cu câteva minute înainte de exprimarea votului, mai mulți deputați PNL, în număr de zece, dacă nu ma înșel, au fost sunați de pe un număr de telefon necunoscut și au fost convocați la DNA Brașov. Cel mai probabil era un număr de cartelă, iar intenția apelului a fost de a bloca votarea demersului nostru. Luminița Barcari și Nicolae Iuga se numără printre cei sunați. Eu i-am sfătuit să facă reclamație la poliție”, a explicat Ludovic Orban.

Decizia a avut 171 pentru, 136 contra și două abțineri.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) din România, înființată în cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție și operațională începând cu 23 octombrie 2017, are competență exclusivă de a investiga infracțiunile săvârșite de judecători și procurori. În accepțiunea Raportului din 2020 privind statul de drept în România (SWD(2020)0322), continuarea activității secției poate afecta independența justiției, Comisia de la Veneția sugerând desființarea acesteia.

Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri