Coaliţia trebuie să meargă mai departe, pentru că şi-a asumat responsabilitatea pentru toată ţara, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR.

"Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aş vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive şi multe momente care au dus la această decizie a premierului. Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara. Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară. Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru şi mergem mai departe, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne bucurăm, este decizia premierului pe care eu îl respect şi îl susţin", a afirmat vicepremierul, scrie Agerpres.

Liderul UDMR a arătat că o nouă nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii ar trebui să vină cât mai rapid, astfel încât coaliţia să meargă mai departe.

"Nu ar fi o problemă (susţinerea unui alt ministru de către UDMR - n.r.), asta este treaba USR PLUS, să vină cu o altă nominalizare, cu o altă persoană şi, dacă premierul acceptă, dacă preşedintele acceptă şi semnează decretul, atunci sigur că s-a şi rezolvat problema, Ar trebui să vină cât mai rapid cu o altă nominalizare şi coaliţia trebuie să meargă mai departe. Avem deziderate mari, responsabilităţi uriaşe şi nici nu trebuie măcar să încetinim ritmul, să ne împiedicăm pe o remaniere care se face în orice guvern şi este treaba premierului", a argumentat vicepremierul Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţând că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna.

Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri