Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS. Mihăilă a fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, scrie HotNews.

Propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii a fost făcută publică, miercuri dimineaţa, de USR PLUS, după ce marţi seara liderii coaliţiei de guvernământ au anunţat că s-a ajuns la un consens în privinţa continuării guvernării.

Citește și: INTERVIU | Ioana Mihailă, candidata USR-PLUS la Primăria Oradea: De ce am intrat în politică? De nervi

Liderii celor trei formaţiuni aflate la guvernare - PNL, USR PLUS, UDMR - au început încă de luni discuţiile privind deblocarea situaţiei după demiterea lui Vlad Voiculescu de la portofoliul Ministerului Sănătăţii. Marţi seară, aceştia au anunţat că au convenit să semneze o completare a acordului politic, care să ducă la creşterea încrederii între parteneri şi îmbunătăţirea funcţionării guvernării.

"Am intrat în această discuţie în coaliţie cu nevoia şi încrederea că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare a coaliţiei în continuare şi le-am găsit. (...) Toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au investit şi ele cu aceste soluţii. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine (miercuri - n.r.) vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă", a declarat preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, potrivit Agerpres.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a vorbit despre faptul că formaţiunile politice din coaliţia de guvernare "sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României".

"După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei", a spus Orban.

La finalul discuţiilor de marţi, premierul Florin Cîţu a susţinut că s-a făcut un pas important pentru o guvernare mult mai eficientă.

"Aşa după cum am spus, coaliţia merge mai departe", a anunţat Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a subliniat că s-a depăşit "o situaţie delicată" şi a arătat că funcţionarea şi succesul coaliţiei "ţin de încredere, respect şi reguli".

Despre actul adiţional al acordului de coaliţie, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a susţinut că acesta nu conţine "lucruri extraordinare, extravagante", ci doar "lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii coerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament".

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri