Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că în calitate de lider al PNL nu a avut nicio discuţie cu PSD în privinţa moţiunii de cenzură.

"În ceea ce mă priveşte pe mine ca preşedinte al PNL, nu am avut nicio discuţie cu nimeni de la PSD, iar dacă sunt colegi de-ai mei care au avut negocieri cu PSD, înseamnă că încalcă de fapt angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români şi încalcă toate poziţionările strategice ale PNL şi decizia forurilor de conducere ale partidului", a afirmat Orban înainte de şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

Citește și Cîțu și-a atins scopul: Votarea moțiunii, amânată până după pronunțarea CCR pe acest caz

Birourile permanente ar urma să stabilească proiectul ordinii de zi şi programul de lucru al şedinţei de plen reunit.

Președintele PNL: Nu putem amâna moțiunea până la calendele grecești

Orban a mai declarat că în Constituţie şi în regulament se prevede foarte clar că moţiunea de cenzură se citeşte în termen de 5 zile de la depunere şi se dezbate şi votează după 3 zile de la prezentarea ei în şedinţă comună a Parlamentului, iar în deciziile CCR se invocă celeritatea dezbaterii.

"Există decizia CCR care spune că moţiunea nu se dezbate mai devreme de 3 zile, dar nici nu poate fi amânată la calendele greceşti. (...) Nu sunt la curent cu astfel de propunere (de amânare a dezbaterii moţiunii de cenzură - n.r.). Din punctul meu de vedere, în Constituţie spune foarte clar: este un termen de 5 zile se citeşte moţiunea de cenzură, după care există termenul de 3 zile, oricum hotărârea CCR invocă celeritatea în dezbaterea moţiunii de cenzură", a afirmat Orban, înaintea şedinţei Birourilor permanente reunite.

Constituţia şi deciziile CCR se aplică şi dacă există precedente anterioare sau ulterioare, a adăugat Ludovic Orban.

"Mi-am amintit că a existat o moţiune împotriva guvernului meu în care nu s-a întrunit cvorumul. După aceea, PSD nu a mai încercat să dezbatem moţiunea", a mai spus Orban.

El a susţinut că moţiunea de cenzură nu are legătură cu Congresul PNL. "Votul delegaţilor la congres va fi dat în funcţie de evaluarea candidaţilor", a spus preşedintele liberalilor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri