Votarea moțiunii de cenzură este amânată până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern, au decis Birourile permanente reunite, cu voturile PSD, PNL și UDMR.

Ludovic Orban nu și-a exprimat votul, însă a precizat că votul dat reprezintă o împiedicare a exercitării unui drept constituțional de depunere și votare a unei moțiuni de cenzură, potrivit G4Media.

„Ați încălcat principiul statului de drept prin acest vot”, le-a spus Ludovic Orban colegilor din Birourile permanente. Curtea Constituțională a stabilit pentru 15 septembrie termenul până la care Guvernul și Parlamentul trebuie să transmită punctele de vedere. Data dezbaterii de către CCR a sesizării Guvernului încă nu a fost stabilită.

Moțiunea de cenzură va fi citită în ședința plenului reunit al Parlamentului convocată în această zi la ora 16.00, au decis Birourile permanente reunite. Birourile permanente reunite nu au stabilit și data la care va fi votată moțiunea de cenzură. Decizia de a fi citită moțiunea a fost luată cu voturile USR PLUS, PSD, AUR, minorități.

Cîțu se îndoiește de legalitatea procedurilor prin care s-a depus moțiunea împotriva guvernului său

Florin Cîțu a declarat zilele trecute că Guvernul va face o sesizare la CCR pentru un viciu de legalitate cu privire la modul în care a fost convocat plenul parlamentar pentru moțiunea de cenzură.

„Vrem să ne asigurăm că toate procedurile sunt respectate din punctul de vedere al legalității. Să admiți că ai depus ilegal anumite semnături. Vom sesiza CCR, singura abilitată să spună dacă depunerea moțiunii s-a făcut legal”, a transmis prim-ministrul României.

Premierul a afirmat, cu privire la poziția parlamentarilor Partidului Național Liberal, că aceștia pot să își aleagă propria poziție, însă numai după ce se va lămuri chestiunea legalității procedurilor depunerii moțiunii de cenzură.

„După ce ne asigurăm că totul este legal vom lua o decizie. Nu putem să participăm la ceva care este o mascaradă. Dacă CCR spune că este legală, procedura moțiunii va merge mai departe și fiecare este liber să meargă”.

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, săptămâna trecută, în contextul discuţiilor pe marginea Programului 'Anghel Saligny', decizie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

Stelian Ion a afirmat că revocarea sa din funcţie are şi "un substrat nevăzut", legat de concursurile pentru conducerea unor Parchete.

"USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu", a transmis atunci partidul condus de Dan Barna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri