Parohiile din Sectorul 2 nu vor mai primi bani până nu se vor face verificări amănunțite privind ceea ce fac cu aceștia, a transmis primarul Radu Mihaiu după investigația Recorder privind afacerile BOR.

O investigaţie a reporterilor Recorder a demonstrat modul în care parte importantă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocaţi de la buget în ultimii 13 ani numai pentru bisericile din Bucureşti, ceea ce a produs mai multe reacții.

„Am urmărit cu mare interes investigaţia Recorder. Știam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informații despre istoricul acestor ajutoare financiare, informații pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a listat sumele care au fost votate pentru sprijinirea bisericilor din Sectorul 2, corectând una dintre informațiile prezentate în investigația Recorder.

„Am susţinut şi susţin în continuare sprijinirea a 2 componente ale activităţii bisericii: componenta culturală şi componenta socială.
În mandatul meu a fost votat sprijin financiar pentru 2 parohii şi o mănăstire:

  • 450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita
  • 430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea
  • 133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari (nu 700.000 cât spune domnul Iorga în reportaj)”.

Primarul Sectorului 2 susține însă că nu toate aceste sume au ajuns la Biserica Ortodoxă și că instituția religioasă nu va mai primi bani decât după verificări.

„Nu toate sumele aprobate au fost plătite. Asigur toţi cetăţenii sectorului 2 că nu voi mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate. E musai să se facă lumină rapid în aceste cazuri. Suspiciunile care planează acum asupra acestor achiziţii vor afecta chiar și proiectele benefice pentru comunitate”, a scris Radu Mihaiu.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri