Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației ”Clanul Marelui Alb”, potrivit unor surse Recorder. DNA a deschis un dosar penal în acest sens.

Potrivit unor surse Recorder, DNA a deschis un dosar penal în urma investigației realizate de jurnaliști.

Totodată, primele urmări ale filmărilor s-au materializat prin demisiile a două personaje implicate în procesul tranzacționării banilor, după cum urmează:

  • Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească,
  • preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

În plus, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat că parohiile din jurisdicția sa nu vor mai primi bani până nu se vor face verificări amănunțite privind ceea ce fac cu aceștia.

„Am urmărit cu mare interes investigaţia Recorder. Știam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informații despre istoricul acestor ajutoare financiare, informații pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

O investigaţie a reporterilor Recorder a demonstrat modul în care parte importantă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocaţi de la buget în ultimii 13 ani numai pentru bisericile din Bucureşti, ceea ce a produs mai multe reacții.

În acest context, e bine să reamintim că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe 22 iulie, anul curent.

Şeful statului i-a acordat distincţia patriarhului Daniel în semn de "înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională la călăuzirea activităţii pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară şi în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios".

"Sunteţi întâiul Patriarh ales de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Aţi urmărit în această întreagă perioadă ca Biserica Ortodoxă Română să aibă locul ei pozitiv şi bine conturat în parcursul şi împlinirea destinului european al poporului român", a spus preşedintele Iohannis la ceremonia de decorare.

Sursa foto: Biserica Ortodoxă Română/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri