Întâlnirea dintre USR, PNL și UDMR nu a avut prea mare succes, Dacian Cioloș precizând că nu există o concluzie a primelor discuții și că urmează o nouă rundă de negocieri pe 15 octombrie. ”Refacerea coaliției este obiectivul nostru pentru crearea unui guvern”, a spus Cioloș, într-o conferință de presă.

Premierul desemnat insistă că va forma o coaliție doar cu PNL și UDMR, neluând în calcul acuzele aduse de către Florin Cîțu și sfatul acestuia din urmă de a discuta cu PSD și AUR.

”Am expus planul meu odată ce am fost numit premier. Am prezentat propunerile pentru măsurile prioritare în cazul pandemiei și al creșterii prețurilor la energie. Vrem un guvern rapid pentru România și nu putem aștepta prea multă vreme. Trebuie să mergem cu o soluție rapidă și plauzibilă în Parlament”, a adăugat Cioloș, în conferința de presă.

Totodată, Cioloș menționează că reacțiile la planul său de guvernare nu au fost unele negative, însă partenerii de discuție au precizat că au nevoie de consultări la nivelul partidelor din care fac parte, motiv pentru care o nouă întâlnire va avea loc vineri, 15 octombrie.

”Pentru USR nu există altă formulă de majoritate. Acum a rămas doar asumarea responsabilității din partea PNL și UDMR. Răspunsul lor trebuie să fie legat de propunerea făcută de președinte”, a mai spus premierul desemnat.

Nu în ultimul rând, Cioloș a reiterat cele două variante pe care PNL și UDMR le au la îndemână:

  • guvernul de coaliție,
  • guvern minoritar.

”E o perioadă foarte grea pentru toată lumea. Oricine va fi la guvernare va fi de sacrificiu”, a conchis Cioloș.

Negocierile pentru formarea unui nou guvern au eșuat, lucru confirmat de Florin Cîțu, dar și de Kelemen Hunor. ”Nu am ajuns la nicio concluzie. Vom mai avea discuții”, a declarat Cîțu, premierul interimar al României.

”Am acceptat din respect pentru români această discuție. Însă nu am ajuns la nicio concluzie. Vom mai avea discuții”, a spus Cîțu, la finalul întâlnirii.

Acesta a insistat ca soluția pentru ieșirea României din criză să vină din partea USR, partidul care a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

”Mi se pare normal ca cei care au declanșat criza în țară, PSD- USR- AUR, să vină cu o soluție. Când USR a propus un premier, s-a bazat pe o majoritate, majoritate pe care o poate forma alătturi de PSD și AUR”, a mai spus premierul interimar.

Sursa foto: Dacian Cioloș/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri