USR-PLUS nu va susține un guvern minoritar al PNL-UDMR în varianta propusă de liberalii, însă ar putea face parte dintr-o guvernare cu susținere majoritară în Parlament, la conducerea căreia să se afle prim-ministrul desemnat de președintele Iohannis din partea PNL.

„Pentru USR, PNL și UDMR nu sunt adversari, ca să vorbim de un armistițiu, îi considerăm parteneri cu care putem construi împreună. Astăzi am propus din nou premierului desemnat (Nicolae Ciucă n.r.) și colegilor soluții care să ne permită să reconstruim majoritatea”, a declarat Dacian Cioloș.

România nu are nevoie de un guvern minoritar, ci de o majoritate, care este posibilă în acest moment, potrivit liderului USR-PLUS.

„Acest lucru este posibil, este posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliție condus de Ciucă, dar pentru asta este nevoie să renunțăm la tergiversări care prelungesc aceste discuții inutil și să ne așezăm la masă ca să găsim împreună soluții”, a mai spus fostul prim-ministru tehnocrat.

Un guvern minoritar ar avea un grad ridicat de instabilitate și atâta vreme cât se poate construi o majoritate, aceasta ar trebui să fie punctul de plecare pentru guvernare, potrivit lui Cioloș.

„Acesta este apelul pe care îl fac colegilor de la PNL și premierului desemnat Ciucă, dacă își doresc cu adevărat să putem construi o majoritate care să guverneze stabil România, pentru că de asta are nevoie acum țara, haideți să ne așezăm la masă și să construim această majoritate cât mai rapid”, potrivit liderului USR-PLUS.

Cioloș a afirmat că armistițiu între partide există deja de un an și jumătate în Parlamentul României, în contextul pandemic, iar atunci când au fost propuse măsuri legislative pentru situația de criză toate partidele, cu excepția AUR, au colaborat și au putut fi trecute proiecte de lege, ceea ce s-a întâmplat și zilele acestea, legat de criza prețurilor la energie, chiar și în lipsa unui guvern învestit.

Președintele PNL a afirmat că propunerea făcută de liberali către PSD și USR, de a sprijini un Guvern minoritar nu este o negociere, ci un armistițiu, după ce i s-a reproșat că anterior dăduse asigurări că nu va negocia cu social democrații.

„Acest armistițiu este o variantă de scurtă durată. Susținem acest Guvern (condus de gen. Nicolae Ciucă n.r.) până gestionăm criza și după aceea vorbim. Cred că nu trebuie să ne mai jucăm cu viața românilor”, a declarat Florin Cîțu, fostul prim-ministru care a căzut prin moțiunea de cenzură de săptămânile trecute.

Cîțu a mai spus că propunerea liberalilor este aceea a unui Guvern minoritar compus din miniștri ai PNL și UDMR, pe care PSD și USR ar trebui să îl susțină, dacă își doresc binele românilor.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri