Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, că va depune toate eforturile ca un guvern condus de Nicolae Ciucă să fie învestit, menţionând, pe de altă parte, că PNL are "cele mai multe voturi adunate" şi aşteaptă ca PSD şi USR să facă concesii, relatează Agepres.

"PNL a făcut un pas important, vrem să vedem care este pasul şi de la USR şi de la PSD. Până acum văd că rămân cantonaţi în poziţiile de acum săptămâni. PNL a făcut această mişcare, aşteptăm şi de la PSD şi USR responsabilitate pentru a depăşi acest moment. Vom discuta cu parlamentarii din Parlament, cu excepţia AUR, pentru susţinerea unui guvern minoritar PNL UDMR, minorităţi. PNL este singurul partid care a reuşit să aducă, pe lângă UDMR, minorităţile, avem cele mai multe voturi adunate. Până acum USR s-a izolat, nu a fost cu nimeni. Cei de la PSD sunt şi ei izolaţi. Deci, singura soluţie în acest moment în România - poate peste câteva luni o să fie altfel - este acest guvern minoritar cu PNL, UDMR, susţinut de minorităţi. (...) Eu, personal, şi PNL vom depune toate eforturile ca să fie acest guvern învestit, un Guvern condus de Nicolae Ciucă. Este nevoie de Guvern în acest moment în România şi vom vedea care sunt acele puncte, atât cu USR, cât şi cu PSD în Parlament ca să putem trece peste această perioadă", a afirmat Cîţu, la sediul PNL.

Întrebat dacă PNL va face vreo concesie în discuţiile cu PSD şi USR, Cîţu a răspuns: "Din contră. Trebuie să ştie toţi românii: PNL a făcut o concesie majoră. Acum cei care nu fac concesii şi care rămân cantonaţi în opiniile pe care le aveau acum câteva zile sunt cei de la PSD şi USR, sunt cei care nu vor de fapt ca România să treacă peste această perioadă, trebuie să fim sinceri şi oneşti aici".

El a solicitat USR şi PSD să facă "paşi responsabili" pentru a depăşi acest moment.

"PNL a arătat că poate să treacă peste acest moment, a făcut o concesie majoră. E momentul ca şi cei de la PSD şi USR să facă această concesie dacă vor să avem un guvern în perioada următoare. Dacă nu, înseamnă că nu vor, de fapt doar sabotează aceste discuţii şi vor să mergem la anticipate. Mandatul este clar dat pe PNL. Ne învârtim în jurul PNL care a făcut o concesie majoră, ar trebui să cerem şi noi toţi, societatea, şi paşi responsabili de la cei de la USR şi PSD, dacă vrem să trecem peste acest moment", a adăugat liderul liberal.

Florin Cîţu a adăugat că PNL guvernează în continuare cu UDMR cu "din ce în ce mai mult succes" pe criza din sănătate şi în zona economică.

"PNL şi-a asumat responsabilitatea. În continuare guvernăm împreună cu cei de la UDMR această situaţie din România astăzi şi avem din ce în ce mai mult succes, pe criza din sănătate, şi pe partea economică, (...) avem una dintre cele mai mari creşteri economice, am gestionat bine. PNL a făcut o concesie, să vedem şi de la ceilalţi", a adăugat Cîţu.

Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri