Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, după întâlnirea cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, că au început discuţiile pe programul de guvernare, luni urmând să fie finalizată şi lista Guvernului, iar votul în Parlament ar putea fi joi.

Cîţu a precizat că PNL are responsabilitatea de a negocia o majoritate parlamentară pentru a trece acest Guvern, menţionând că nu are un pact cu PSD şi că va discuta cu USR pentru susţinerea în Parlament, potrivit Agerpres.

"Am început discuţiile pe programul de guvernare, nu am discutat sau negociat noi ministere. Astăzi a fost doar o discuţie despre programul de guvernare. (...) Cred că calendarul este aşa: mâine programul de guvernare, după aceea discutăm despre portofolii şi o să fie simplu, că avem 6 portofolii care sunt acolo, toate importante, după aceea luni seara - marţi venim în Parlament, să fim realişti, cred că miercuri vor fi comisiile şi votul pe joi. Să fie toată lumea realistă şi să înţelegem", a afirmat Cîţu.

Întrebat dacă PNL este dispus să cedeze din ministerele de forţă, Florin Cîţu a spus: "6 ministere le avem acolo, vom vedea. Haideţi să ajungem acolo, întâi facem programul de guvernare mâine, vă asigur că va fi un program de guvernare care răspunde nevoilor şi urgenţelor prin care trece România astăzi: sănătate, energie. Avem discuţia pe portofolii în zilele următoare şi pe nume şi le veţi vedea, până luni mai e puţin".

Liderul PNL a spus, întrebat dacă va negocia şi cu PSD, că "negocierea şi majoritatea este responsabilitatea PNL, care va negocia cu parlamentarii pentru a avea o majoritate la vot".

"Pentru susţinere în Parlament cred că da, se va discuta şi cu USR", a adăugat Cîţu.

El a precizat că PNL nu face niciun pact cu PSD.

"Nu se face niciun pact (cu PSD - n.r.). Mergem în Parlamentul României. Nu este niciun pact cu PSD, se merge în Parlament şi USR are şansă să voteze acest Guvern. Astăzi suntem aici pentru că USR a votat o moţiune a PSD, ca să fim foarte clari", a adăugat Florin Cîţu, întrebat pe această temă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi premierul desemnat Nicolae Ciucă au avut, vineri, la sediul PNL, o întâlnire cu liderul UDMR, Kelemen Hunor pe tema formării Guvernului.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri