Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat miercuri că va avea grijă ca parlamentarii liberali să fie prezenţi la dezbateri şi să voteze proiectul privind obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului digital COVID-19.

Precizările au fost făcute după ce plenul Senatului a respins, miercuri, proiectul potrivit căruia personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

"Am aflat că deşi am votat pentru introducerea certificatului verde în forma în care este acum la Senat, proiectul nu a trecut. Vom continua la Camera Deputaţilor. Este un proiect important, care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze tot", a arătat premierul într-o declaraţie acordată presei, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan, conform Agerpres.ro.

Întrebat cum vede faptul că doi senatori liberali nu au votat proiectul, Florin Cîţu a replicat: "Staţi să văd întâi ce s-a întâmplat".

Florin Cîţu a remarcat că rata vaccinării "merge peste aşteptările" autorităţilor şi a salutat faptul că oamenii au început să conştientizeze importanţa imunizării.

"Avem dozele de vaccin. Veţi vedea că în perioada următoare, dozele pe care le avem le vom folosi aproape pe toate, în ceea ce priveşte Pfizer - deci tot ce avem şi pe stoc şi ce primim. Vom suplimenta resursele pentru vouchere, pentru că este nevoie de mai multe resurse. Rata vaccinării merge peste aşteptările noastre. Şi atunci vom suplimenta aceste resurse. Ne este suficient încă. Oamenii trebuie să continue în acest ritm să se vaccineze, dacă vrem să depăşim pandemia. Dar este bine că s-a conştientizat în acest moment acest lucru", a spus premierul interimar.

În cadrul unei declaraţii de presă anterioare, susţinute după vizitarea centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, Cîţu a arătat că este de acord ca testările pentru certificatul verde să fie finanţate din fonduri europene, dar a menţionat că nu a fost identificată deocamdată o soluţie în acest sens.

"Dacă există surse de finanţare, bineînţeles, dar propunerea este una, să găseşti sursa e altceva. Au mai fost propuneri şi de la colegul nostru, Cristian Buşoi. Şi eu ştiu că a şi încercat să găsească aceste soluţii la Comisia Europeană şi nu am găsit încă această soluţie, dar dacă sunt fonduri europene pentru aceste teste, bineînţeles că le vom folosi", a precizat el.

Întrebat cum vede faptul că unii oameni declară că s-au vaccinat după ce au fost anunţaţi că vor fi concediaţi în cazul în care nu prezintă dovada imunizării, Cîţu a susţinut că vaccinarea este "singura soluţie" pentru combaterea pandemiei.

"Nu ştiu, dar e foarte bine că s-au vaccinat. Ştiţi foarte bine că asta este singura soluţie de a elimina pandemia sau de a încetini răspândirea virusului. Iarăşi, am vorbit acum despre acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. Vreau să vă spun că bugetul este finalizat. Va trebui să luăm încă o decizie, o hotărâre de guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru vouchere", a spus el.

Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri