Negocierile dintre PSD și PNL se reiau, după ce delegațiile conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns cu o zi în urmă a un acord în privința împărțirii ministerelor.

Programul de guvernare este aproape finalizat, iar PSD și PNL au stabilit că până joi, 25 noiembrie, să învestească Guvernul. Nu există încă un acord pentru cine va fi primul premier în sistemul de rotativă, însă surse politice susțin că acesta va fi Nicolae Ciucă, acceptat de social democrați, potrivit surse Digi24.
La negocierile , PSD a cerut ministerul Finanțelor, dacă premier va fi Nicolae Ciucă. Florin Cîțu nu a fost de acord cu cedarea acestui minister, motiv pentru care a părăsit discuțiile, după ce le-ar fi transmis social democraților că el s-a luptat și la negocierile precedente cu USR ca Ludovic Orban să nu cedeze acest portofoliu.

„Când a înțeles că nu se poate să ia Finanțele, Cîțu s-a ridicat de la masă și până la final a stat într-un colț. A mai intervenit la sfârșit spunând că nu e de acord cu nimic din ce s-a negociat”, spun surse din PSD, participante la discuții.

Negocierile de joi s-au blocat în momentul în care PSD a cerut și ministerul Transporturilor. Prim-vicepreședinții PNL le-au spus social democraților că nu au cum să meargă în partid fără ministerele importante, în condițiile în care ministerul Dezvoltării va ajunge, cel mai probabil, la UDMR.

Liberalii se tem că vor da premierul, dar în schimb vor rămână fără ministerele cu bani. Echipa de negociere a PNL se află într-o situație asemănătoare cu cea de la negocierile cu USR, când Ludovic Orban a fost acuzat de partid că a cedat ministerele importante în schimbul funcției de președinte al Camerei Deputaților.

Apropiații lui Florin Cîțu susțin că PNL a fost dominat de PSD la negocierile conduse de Nicolae Ciucă, care ar fi vorbit doar la final.

La finalul discuțiilor de joi, PNL și PSD au anunțat că viitorul guvern va avea, cel mai probabil, tot 18 ministere. Acestea ar putea fi împărțite 8 la PSD, 7 la PNL și 3 la UDMR.

PSD își dorește Finanțele, Transporturi, Economie, Muncă, Agricultură, Sănătate, Apărare, dar și Fonduri Europene, Digitalizare sau Mediu.

PNL vrea Justiția, Externe, Interne, Educație, Energie, Transporturi, Fonduri Europene, Digitalizare sau Cultură.

UDMR vrea cele trei ministere pe care le-a avut și în guvernul Cîțu: Dezvoltare, Mediu și Tineret și Sport.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri