Invitată în studioul Wall Street, Violeta Alexandru, deputat Forța Dreptei și fost ministru al Muncii, a explicat ce oferă nou înființatul partid electoratului, dar a făcut și o evaluare a actualei guvernări.

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a subliniat că pe adresa formațiunii Forța Dreptei s-au înregistrat deja mii de mesaje de susținere, precum și cereri de pre-adeziune.

Cât despre profilul acestora, este vorba despre persoane active, care au intrat în maturitate după Revoluție, "care nu fură, nu mint, nu șmecheresc și nu umblă cu tot felul de tertipuri ca să-și facă loc".

Mai mult, pentru că alianța dintre PNL și PSD le-a creat senzația de bătaie de joc, a explicat fostul ministru, au transmis aceste mesaje de coagulare a unei forțe politice care să le reprezinte valorile și care să prezinte proiecte compatibile cu modul în care ei văd România.

Asta nu înseamnă, însă, că Forța Dreptei nu se adresează și pensionarilor, oamenilor care și-au clădit o carieră pe baza studiului continuu, a dezvoltării abililtăților și a seriozității la serviciu, persoane care vor fi și ele reprezentate cu toată determinarea.

Nu în ultimul rând, partidul va aborda și zona oamenilor care pun pe picioare o afacere pe cont propriu, care nu depind de stat și care "nu se uită stânga-dreapta să vadă cum ar putea să se conecteze la vreo resursă a statului, pentru că au încredere în ei și știu că se poate prin forțele proprii".

Cât despre ideologia formațiunii, Forța Dreptei pune accent pe valorile creștine și pe respectarea tradiției, a familiei, a bisericii, dar și pe respectarea modului în care toate aceste elemente formează identitatea noastră ca națiune.

Iar referitor la partea economică, se va pune accent pe capitalul autohton, "fără a se înțelege că România înseamnă granițe închise, sau că prezența multinaționalelor în România reprezintă un pericol".

Citește și: Claudiu Năsui: Cătălin Drulă, un prezidențiabil foarte bun

De asemenea, a remarcat Violeta Alexandru, făcând referire la propria sa experiență, puțină lume în România pleacă de la putere atunci când are acces la resurse, ca să o ia de la zero în opoziție.

Cât despre perioada începutului pandemiei, când afacerilor mici și mijlocii le-a fost cel mai greu, Violeta Alexandru a declarat: "n-am să înțeleg de ce nu s-au mișcat lucrurile la fel și la ministerul Economiei, care făcea plăți pentru entitățile economice; eu aveam zona mea de intervenție, pentru firme, granturi și angajatori, pârghia era ministerul Economiei".

Într-un semnal încurajator, însă, pentru mediul privat, fostul ministru a concluzionat: "cert este că se poate, se poate să faci administrația să se miște", nu însă fără a remarca faptul că "avem un talent în România, în administrație, să facem doi pași înainte și trei-patru înapoi".

Pe de altă parte, însă, a remarcat Violeta Alexandru, "ne-am întors la hârtii, la nerăspunsul la telefon, la chematul la ghișeu, la o să vă dăm un răspuns când putem și așa mai departe. Este incredibil cum ne-am întors la vechile obiceiuri, comode, birocratice, profund disprețuitoare față de cetățeanul care are dreptul să primească răspuns civilizat de la administrație. Când ne vom întoarce la guvernare, va trebui să recuperăm această perioadă în care ne-am întors la obiceiuri nedorite".

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri