Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că garantează "sută la sută" că reducerea TVA şi a contribuţiei de asigurări sociale vor fi benefice pentru economie şi banii vor ajunge în buzunarul românilor.

"Toţi am fost de acord că sunt măsuri bune şi toţi ştim că se pot face. Eu, unul care a trecut prin gestionarea a două crize, spun că sunt măsuri care ar ajuta economia. Până la urmă, decizia este la Guvern. (...) Impactul este calculat de noi. Ministerul ştiu că face acum nişte calcule, aici bineînţeles că întotdeauna vor fi discuţii, dar eu aici sunt altfel, eu spun că garantez că impactul o să fie bun pentru economie şi garantez cu orice", a afirmat Cîţu, întrebat în legătură cu măsurile privind reducerea CAS şi TVA propuse de el, scrie Agerpres.ro.

Întrebat cum garantează că reducerea CAS ajunge în buzunarul românilor, Cîţu a răspuns: "Garantez sută la sută că va ajunge în buzunarul românilor. (...) Ele vor fi benefice pentru economie. Aşa cum am garantat pentru IMM Invest(...) şi amânarea la plată cu 9 luni de zile".

"Angajatorul plăteşte CAS-ul care trebuie plătit, aşa cum astăzi angajatorul opreşte 25% şi nu 26%, aşa va face şi în viitor, când va fi 20%, va plăti 20%", a explicat liderul PNL, întrebat cum garantează acest lucru.

”Prețurile din energie să rămână așa cum sunt”

În legătură cu măsurile din sectorul energiei, Cîţu a spus că cea mai bună variantă este ca preţurile să rămână aşa cum sunt în prezent, dacă nu sunt finalizate măsurile.

"Dacă nu sunt gata măsurile pentru sectorul energetic, cea mai bună variantă este ca preţurile care sunt acum să rămână aşa, măsurile care sunt acum să le prelungim un an de zile", a adăugat Florin Cîţu.

El a precizat, întrebat ce măsuri ar trebui să fie gata până la sfârşitul lunii martie, că sunt mai multe variante.

"Guvernul va comunica când va avea varianta finală. Au fost câteva principii asupra cărora toţi am căzut de acord, dar dacă nu pot fi aplicate până la finalul lunii martie, cel mai bine ar fi să prelungim măsurile de acum", a mai spus liderul PNL.

Întrebat dacă se poate deschide discuţia privind întoarcerea la piaţa reglementată, Cîţu a spus: "Nu, niciodată. Toate măsurile afectează deficitul bugetar", a mai afirmat acesta.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri