Mai mulţi reprezentanţi USR se reunesc în acest weekend la Sibiu, la un eveniment organizat de către echipa "Curaj pentru România", mișcarea de opoziție din cadrul USR la actuala conducere, cunoscută și ca "a treia cale". În urma evenimentului, va fi desemnat un candidat propriu la șefia USR, care, de asemenea, ar putea candida și la următoarea rundă de alegeri prezidențiale.

"Considerăm că sunt multe de îmbunătățit și de reparat în USR în momentul de față și este nevoie de un suflu nou pentru a ieși din traiectoria de stagnare în care suntem acum", a declarat pentru wall-street.ro Bogdan Stroe, fost președinte al filialei USR sector 3 și membru fondator "Curaj pentru România", din care mai fac parte membri precum Allen Coliban, MIhai Polițeanu, Cătălin Teniță, Vlad Teohari, Flavia Boghiu, Alexandra Coliban sau Nicu Ștefănuță.

Cât despre reproșurile care sunt aduse actualei conduceri, Bogdan Stroe a arătat că este vorba despre multe probleme din trecut, abuzuri, alegeri desfășurate incorect, excluderi și suspendări abuzive de membri, care au dus la o demotivare foarte mare.

Astfel, se propune o reformă statutară pe de o parte, în regulile interne ale partidului, dar și principială, în modul în care se face raportarea la membri și în care se conlucrează cu ei și sunt atrași în activitățile partidului.

De asemenea, a arătat acesta, în momentul de față partidul stagnează undeva între 10 și 12 procente, fiind departe de potențialul său și de obiectivul de a produce o schimbare reală în modul cum e guvernată țara.

"Vedem din ce în ce mai multe aspecte alarmante, recentele numiri la CCR, decizia CCR de ieri de anulare a pensiilor speciale, deci considerăm că România merge într-o direcție greșită acum, iar din păcate prin modul în care e guvernat USR-ul, nu putem constitui la momentul actual o forță puternică de a schimba direcția în care merge țara, a mai arătat Bogdan Stroe.

Cât timp vom rămâne ancorați în zona asta de 10-12% nu vom avea forța de a produce o schimbare.

Bogdan Stroe, membru fondator Curaj pentru România

De asemenea, fostul președinte USR Sector 3 a explicat că în momentul actual este un punct de cotitură în viața partidului și există un risc real de sciziune.

Prin această platformă (Curaj pentru România, n.r.), prin urmare, se dorește păstrărea unității partidului, dar este în același timp nevoie de o reformare a lui.

"Dacă această reformă nu se va produce, în modul cum funcționează partidul în intern și în modul cum se poziționează extern, față de celelalte forțe politice, această stagnare se va transforma într-o spirală descendentă. Credem că este ultima șansă de redresare pe care o avem", a mai arătat Bogdan Stroe.

Cătălin Drulă, actualul președinte USR, nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui material pentru a oferi o reacție.

Sursa foto: arhivă personală

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri