Un ''consens total'' pentru acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina a fost observat în rândul miniştrilor de externe ai celor 27 de state membre, care au avut o reuniune la Luxemburg cu două zile înaintea unui summit european decisiv, a declarat ministrul francez al afacerilor europene, Clément Beaune, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a recomandat acordarea acestui statut pentru Ucraina şi Republica Moldova, nu însă şi pentru Georgia, o decizie urmând să fie luată de liderii europeni la summitul din 23-24 iunie.

Discuţia de marţi între miniştri la Luxemburg ''a permis să arătăm un larg consens, aş spune chiar un consens total (...), mai ales în ce priveşte Ucraina'', a spus ministrul francez, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

''Aceasta este o dezbatere care acum revine şefilor de stat şi de guvern'' ce se vor reuni joi şi vineri la summitul european, adăugat el, amintind totodată că ''un proces de aderare nu înseamnă o aderare imediată''.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, Republica Moldova este la rândul ei aproape sigură că va obţine statutul de ţară candidată, în timp ce Georgia mai are condiţii de îndeplinit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri