Anul 2024 se anunță unul complicat, cu patru runde de alegeri, iar partidele politice se pregătesc încă din acest moment pentru a veni în fața alegătorilor cu cele mai bune programe. În acest context, USR decontează o lungă perioadă de frământări, care au culminat cu o serie importantă de plecări din partid.

"O să avem în 2024 un an plin, un an pentru care ne pregătim de acum, ceea ce fac și celelalte partide", a declarat Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR, pentru wall-street.ro.

Acesta a adăugat faptul că în momentul acesta România se duce către un zid, sub bagheta PSD-PNL.

Românilor li s-a vândut ideea de coaliție solidă, a completat Moșteanu, iar Klaus Iohannis a insistat pe asta, însă ceea ce observă USR este faptul că degeaba a pus Iohannis PNL breloc la cingătoarea domnului CIolacu, pentru că actuala coaliție nu este în stare să treacă România cu bine printr-o perioadă complicată.

Totodată, acesta a adăugat că viața grea se vede în toată Europa, însă în România este și mai complicat, context în care formațiunea USR observă foarte multă incompetență, măsuri puține, sau deloc, sau prea târziu.

Ionuț Moșteanu a comparat de altfel situația actuală cu cea în care întreaga populație s-ar îndrepta spre un zid, argumentând prin faptul că se uită la cei care guvernează acum și vede că nu reușesc să protejeze românii de criza actuală.

În același timp, purtătorul de cuvânt USR a dat asigurări că formațiunea din care face parte continuă să fie partidul în care acea bucată de Românie care dorește modernizarea țării a văzut speranță, reamintind că, atunci când a avut puterea de a implementa lucruri, 8 luni cât a fost la guvernare, a făcut lucrurile exact în acest sens.

Am zis: vrem transparență, am făcut transparență, vrem să oprim risipa banului public, colegi mei din executiv au oprit risipa banului public, vrem să ne batem cu mafiile care sug banul public, ați văzut ce a făcut Cătălin Drulă cu Metrorexul, de exemplu.

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR

Purtătorul de cuvânt USR crede însă că partidul din care face parte era prea periculos pentru PNL și atunci, a explicat acesta, domnul Klaus Iohannis s-a gândit că dacă vor fi lăsați în același ritm la guvernare, partidul amintit se va încurca rău, motiv pentru care a adus PSD în coaliție.

Totodată, Ionuț Moșteanu a lăudat activitatea colegilor săi din executivul local, spunând că, acolo unde sunt primari, fac același lucru pe care l-au promis dintotdeauna, mai precis să aibă grijă de fiecare bănuț, să se uite la dezvoltare, dar și să aducă oameni competenți acolo unde se pot aduce oameni competenți, și nu pile.

Referitor la plecările din partid, acesta a arătat că îi pare rău când pleacă un coleg, însă el se uită înainte, la cei care rămân și observă că rămân foarte mulți oameni foarte buni, oameni alături de care s-a construit de-a lungul anilor și care au înțeles că dacă stai deoparte nu se schimbă nimic.

De asemenea, purtătorul de cuvânt USR a explicat că cel mai bun lucru pe care l-a făcut USR până acum este că a forțat celelalte partide să se schimbe.

În acest sens, Ionuț Moșteanu a arătat că, una peste alta, parlamentul arată mai respirabil mandatul acesta decât cel trecut, cu excepția "accidentului AUR", și acesta, însă, conform domniei sale, nefăcând altceva decât să se înscrie în paradigma mai largă a democrației.

Acesta a concluzionat spunând că USR este aici, merge înainte în continuare, arătând totodată că îi pare rău pentru colegii care au ales să plece și s-au dus pe alt drum alături de Dacian Cioloș.

Nu în ultimul rând, Ionuț Moșteanu a arătat că se bazează pe colegii care au rămas și alături de care vor veni alți oameni cu care se va construi în continuare, menționând în același timp faptul că USR are un grup parlamentar solid.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri