Deputatul USR Cătălin Drulă a susţinut că este "ruşinos" că România îl are pe Lucian Bode ministru de Interne, care "şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI". Schimburi de replici multiple au marcat discuțiile pe marginea moțiunii simple îndreptate împotriva lui Bode, transmite Agerpres.

"Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism, omul care îşi ameninţă colegii de partid cu dosare de la 'Doi şi un sfert', omul care dacă aude 'pădure' sare în mijlocul nopţii cu mâna la chipiu, omul care şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI. Am fi vrut să îi spunem moţiunea ruşinii, pentru că ştiţi foarte bine că este o ruşine să îl avem pe Lucian Bode ministru de Interne şi este ruşinos şi pentru PNL şi pentru PSD să trebuiască să îl apăraţi la votul de astăzi", a afirmat Drulă, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne.

Deputatul USR nu a fost singurul care l-a criticat în termeni duri pe actualul ministru al internelor, el fiind arătat cu degetul și în problema aderării ratate a României în Schengen. "Noi, membrii Forţa Dreptei, susţinem moţiunea simplă pentru că dumneavoastră aţi ratat intrarea României în Schengen. Ştiţi ce înseamnă asta, domnule ministru? Dumneavoastră aţi spus-o. România pierde circa 10 miliarde de euro pentru că a ratat accesul în Schengen. Aceşti bani ar trebui să fie imputaţi Guvernului şi actualei majorităţi parlamentare care susţine,” a declarat Antonel Tănase, membru al Forţa Dreptei.

„În octombrie, vă avertizam că vom rata Schengen pe mâna lui Lucian Bode şi că este un act de patriotism să votaţi acea moţiune şi să îl demitem,” a adăugat Drulă. „Nu v-aţi găsit patriotismul şi între timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Mănăstire, stimaţi PNL-işti, vă ameninţă cu dosare de la 'Doi şi un sfert'.”

Bode se apără: „Nişte analfabeţi funcţionali încearcă să mă denigreze”

Ministrul a susţinut că până la "dezertarea" USR de la guvernare nu a interesat pe nimeni teza sa de doctorat, menţionând că, în ultimele luni, USR "a cheltuit milioane de lei pe injurii, instigare la ură şi acuzaţii fără temei". Acesta a transmis că a respectat legea, prezentând pregătirea universitară şi profesională pe care o are.

„Astăzi, nişte analfabeţi funcţionali încearcă mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional, unii care nu ştiu să-şi întocmească un CV, care au absolvit o facultate în doi ani sau care se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studiu. În 2018, respectând absolut toate reglementările şi standardele în vigoare atunci, rapoartele de similitudine, antiplagiat ale Univesităţii Babeş - Bolyai, la rapoartele membrilor comisiei de susţinere, în urma susţinerii publice, teza mea a primit calificativul foarte bine şi distincţia magna cum laude", a mai susţinut ministrul.

În opinia sa, "totul este un atac politic concertat". "Este nefirească intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist în această moţiune. Jurnalistul în cauză nu se delimitează de demersul disperat al USR. Am tot respectul pentru jurnalişti, se pune întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă de de jurnalist", a completat Bode.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, că moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne Lucian Bode este "mediocră", menţionând că în cazul acuzaţiilor de plagiat a tezei de doctorat a lui Bode trebuie aşteptată decizia instanţelor. Simonis i-a acuzat pe reprezentanţii USR că au băgat milioane de euro într-o campanie de denigrare a ministrului Bode.

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri