Horia Tomescu, viceprimarul municipiului București din partea USR a anunțat că demisionează din funcție. Decizia a fost comunicată chiar de către acesta, pe pagina sa de Facebook.

Iată ce a scris Horia Tomescu pe pagina sa de Facebook.

„Dragi bucureșteni! Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi. A fost o perioadă plină de provocări, de învățături, de multe ore peste program dar și de împliniri și realizări. Mulțumesc colegilor pentru susținere și încredere și mulțumesc bucureștenilor pentru acești ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureștiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetățean care iubește acest oraș. USR va rămâne mereu partidul născut din speranța unei societăți mai bune și avem cu toții datoria să nu uităm asta. Le doresc succes colegilor mei și rămân alături de ei în această luptă pentru Bucureștiul oamenilor buni”, a scris Horia Tomescu.

Informația privind demisia lui Horia Tomescu a fost transmisă și de USR, printr-un comunicat de presă. Potrivit formațiunii politice, în calitate de viceprimar al Capitalei, Horia Tomescu a avut responsabilităţi „esenţiale”, contribuind la administrarea şi coordonarea sistemului de sănătate din Bucureşti, precum şi la conducerea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

„Îi mulţumesc lui Horia Tomescu pentru munca depusă până acum. USR Bucureşti va merge mai departe alături de Nicuşor Dan şi va avea o nouă propunere pentru postul de viceprimar care să asigure bunul mers al proiectelor începute şi să continue lupta anticorupţie cu îndârjire. Trebuie să fim siguri că Bucureştiul devine un oraş funcţional şi nu o vacă de muls banii contribuabililor", a declarat preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu.

Decizia de a demisiona era anunțată de G4Media încă din dimineața zilei de 22 septembrie, ca urmare a faptului că DNA a început o anchetă la instituția care gestionează spitalele primăriei, instituție ce se afla în subordinea lui Horia Tomescu. Acesta nu a dorit să comenteze situația.

Reamintim faptul că luni, 18 septembrie 2023, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută. Mandat de arestare preventivă a primit şi Silviu Stăncilă, cel care intermedia mita pentru Plută, în timp ce managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost plasat în arest la domiciliu, iar omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul a fost pus sub control judiciar. Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Oana Gabriela Sivache, cea care l-a denunțat pe Cristian Plută, a declarat că percheziţiile DNA la ASSMB nu aruncă "o pată neagră" asupra activităţii instituţiei, ci fac "lumină, curăţenie".

Sursa foto: Facebook / Horia Tomescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri