Imnurile Uniunii Europene şi Republicii Moldova au răsunat vineri la începutul şedinţei plenare a Parlamentului de la Chişinău şi totodată au fost onorate drapelul Republicii Moldova şi cel al UE, informează Moldpres, conform Agerpres.

Vineri, deputaţii au decorat sala şi tribuna legislativului cu drapelele UE şi Republicii Moldova. Opoziţia a afişat doar drapelul Republicii Moldova, notează Moldpres.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, i-a felicitat pe parlamentari cu ocazia începerii negocierilor de aderare la UE.

"Ieri (joi - n.r.) am trăit un eveniment foarte important, o decizie istorică pe care am aşteptat-o mulţi ani. Consiliul European a adoptat decizia. Pe această cale vă mulţumesc pentru eforturile depuse, pentru acele legi pe care le-am adoptat, pentru discuţiile interminabile argumentând cât de importantă este deschiderea procesului de aderare ca un pas în procesul de integrare deplină. Mulţumesc funcţionarilor de la Parlament şi Preşedinţie, care au făcut un lucru enorm", a transmis Grosu.

Sursă video: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

Consiliul European a votat joi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia vine după ce, la 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat ţărilor membre ale Uniunii Europene să înceapă negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

În iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Autorităţile de la Chişinău au de îndeplinit nouă condiţionalităţi pentru a trece la următoarea etapă de aderare, cea a negocierilor.

În toamna acestui an, a fost evaluat nivelul de îndeplinire a recomandărilor Comisiei Europene, demersul fiind urmat de decizia privind începerea negocierilor pentru aderarea la UE.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri