Iuliana Speriatu (foto), country marketing manager in zona balcanilor pentru AMD, principalul concurent al Intel pe piata producatorilor de microprocesoare, spune ca in viitor PC-urile vor ajunge de dimensiunile telefoanelor inteligente din prezent, conturandu-se o tendinta de micsorare a dimensiunilor acestora.
“Cele mai avansate inovatii vor fi in domeniile vizualului si mobilitatii, computerele personale vor ajunge la dimensiuni din ce in ce mai mici, la nivelul smartphone-urilor, de exemplu, dar cu capacitati de procesare si stocare din ce in ce mai puternice. Cred ca vor influenta foarte mult transformarile din domeniul sanatatii si transporturilor. Vom putea accesa distante altadata de neimaginat”, este de parere marketing managerul AMD.

Iuliana Speriatu spune ca telefonul personal trebuie neaparat sa dispuna de un ecran suficient de mare, dar si care sa aiba o tastatura ergonomica.

“Pentru un smartphone este foarte important ca ecranul sa fie suficient de mare pentru o buna vizualizare, tastatura ergonomica si acumulatorul care sa ofere o autonomie cat mai mare. Camera foto, modulul GPS si alte aplicatii sunt importante de asemenea”, crede managerul care foloseste un BlackBerry.

Petrece peste jumatate din zi pe internet

Despre internet, oficialul AMD spune ca este o activitate care ii “rapeste” peste jumatate din zi.

“Accesez in primul rand site-urile de stiri si de business, precum si site-urile din domeniu. Cred ca mai bine de jumatate din zi il <<petrec>> pe internet pentru a ma informa si a tine legatura cu partenerii. Restul reprezinta discutii telefonice, intalniri si iesiri in oras”.

“Greu de imaginat cum reuseau parintii nostri sa se informeze”

Directorului de marketing al AMD in zona Balcanilor ii este greu sa isi imagineze cum reuseau parintii sa se informeze si tina legatura cu parintii sau prietenii.

“Retelele de socializare au schimbat complet modalitatea de relationare si informare fata de anii trecuti cand nu existau aceste platforme. Greu de imaginat cum reuseau parintii nostri sa se informeze si sa tina legatura cu prietenii, colegii, partenerii. Am gasit mai usor prietenii, fostii colegi, viitorii parteneri prin intermediul acestora”, spune Speriatu.

Prima retea de socializare pe care managerul roman si-a creat cont a fost LinkedIn, in urma cu mai bine de zece ani.

Desi retelele de socializare i se par foarte utile, managerul sustine ca petrece destul de putin timp pentru a le folosi.

“Din cauza programului destul de incarcat nu am foarte mult timp la dispozitie pentru navigarea pe paginile retelelor sociale, dar imi gasesc totusi timp in weekend sa citesc cele mai importante postari”.

Rezultatele financiare ale AMD au continuat sa scada puternic, compania inregistrand in al doilea trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 1,41 miliarde de dolari, comparativ cu 1,59 miliarde de dolari in T1 2012 si 1,57 miliarde de dolari in T2 2011.

PROFIL IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi si tehnologie impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din rubrica PROFIL IT.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri