Seful retelei Century 21 Romania spune ca este prematur sa estimam impactul pe care aceste proteste le au asupra mediului de business, intrucat au inceput abia in urma cu cateva zile.

"In perspectiva in care acestea vor continua, vom putea discuta despre eventuale repercusiuni asupra imaginii pe care o are Romania in fata investitorilor. Cu siguranta, violenta cetatenilor nu creeaza o perceptie favorabila insa, in masura in care aceste actiuni sunt punctuale, efectul pe termen lung nu va fi unul semnificativ", afirma Catalin Scripcaru.

Managerul admite faptul ca fecare cetatean are dreptul constitutional de a-si exprima dezaprobarea fata de anumite masuri prin intermediul unor proteste organizate, insa nu crede ca violenta aduce solutionarea problemelor. "Mai mult, creeaza o stare de panica ce nu poate fi constructiva", subliniaza el.

Protestul de duminica seara din Piata Universitatii a devenit violent dupa ce oamenii au rupt gardurile si au iesit in bulevard, unii aruncand cu pietre si bucati din caldaram in jandarmi, unul fiind ranit.