Un total de 170.000 mp de spatii de birouri de clasa A va fi livrat in urmatorii doi ani in Bucuresti, arata cea mai recenta analiza a companiei de consultanta imobiliara Colliers.

Principalele cladiri care vor fi gata in 2012-2013 sunt: North Point (amplasata pe DN1, in apropiere de Aeroportul Otopeni), AFI Business Park (langa mallul din Cotroceni), Hermes Business Center (in vecinatatea statiei de metrou Pipera), Sky Tower (Barbu Vacarescu) si sediul UniCredit (in apropiere de Piata Presei).

„Dintre cei 170.000 mp care vor fi livrati in urmatorii doi ani, aproximativ 65.000 mp sunt deja inchiriati, ca urmare a tranzactiilor care au avut loc pana acum, precum: Raiffeisen Bank in Sky Tower, UniCredit in viitoarea cladire proprie si Premia Med in North Point”, afirma reprezentantii Colliers.

Cea mai mare suprafata tranzactionata in 2011 a fost reprezentata de Premia QaMed, care va opera in cladirea North Point cel mai mare spital privat din Estul Europei, pe o suprafata de 27.300 mp. In total, anul trecut au fost inchiriati circa 220.000 mp, doar 20% reprezentand reinnoiri sau renegocieri ale contractelor existente.

Citeste si:

„Tendinta de consolidare a operatiunilor a fost dominanta in piata, institutiile financiare fiind un exemplu relevant. Purtatorii cererii, alaturi de banci, au fost operatorii medicali si jucatorii din industria IT&C”, spun consultantii imobiliari.

Echipa Colliers a consiliat anul trecut de tranzactii totalizand peste 55.000 mp de spatii de birouri.

Citeste si Cele mai mari tranzactii cu birouri din 2011.