Popp, Impact: Vrem sa incepem constructia a 24 de case in Pipera

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea sa inceapa in aceasta primavara constructia a 24 de case in zona Pipera, a spus in cadrul Intalnirilor wall-street.ro, Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

„Dorim sa vindem in faza de proiect aceste locuinte, astfel incat sa fie finantate chiar de clienti. Mai avem in plan un proiect mai accesibil, in zona Ghencea”, a spus Popp, care a mentionat ca in proiectul Greenfield mai sunt circa 110 apartamente de vanzare.

Popp a mentionat ca in opinia sa lipsa de finantare este principala problema din piata. „Eu, spre exemplu, imi aduc aminte de perioada 1995-1996 cand lansam primul proiect rezidential si vindeam vile in rate. La aceea data, pana in anii 2000, mergeam la banci si imi spuneau ca nu crediteaza, asa ca noi ne creditam singuri clientii. Acum ne-am intors in timp si 70% din clienti au rate direct la noi. Nu ma bucur sa iau povara in bilant, dar o fac din lipsa de alternative. Ce pot sa va spun este ca defaultul de neplata este foarte mic, de circa 2%”, considera omul de afaceri.

Ca dezvoltator, Popp considera ca Prima Casa este extrem de importanta in lantul tranzactiilor. „Cu cat ciclul de cumparare este mai scurt, cu atat lantul tine mai mult cont de Prima Casa. Intr-adevar, acest ciclu este din ce in ce mai lung pentru ca oamenii sunt mai prudenti. Noi am realizat o analiza, in urma cu noua luni, din care a reiesit ca 5% din tranzactilei reale cu Prima Casa influenteaza pana la 18% din piata”, spune Popp.

Insolventele strivesc piata apartamentelor. Ce solutii au dezvoltatorii?, aflati ce au spus specialistii in cadrul evenimentului Intalnirile wall-street.ro.

Fotografii, de Mircea Dragos, fotografii-profesionale.ro.

Intalnirile wall-street.ro au loc la Grand Cafe Van Gogh, din Centrul Vechi din Capitala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri