Apple planuieste sa construiasca un campus de 304 milioane de dolari in orasul Austin din Texas, astfel incat sa-si dubleze prezenta in aceasta zona in urmatorii zece ani, scrie Wall Street Journal.

In prezent, in Texas lucreaza 3.500 de angajati ai Apple, insa compania a anuntat ca va angaja inca 3.600 de persoane in urmatorii zece ani. Aceste angajari masive fac parte din extinderea agresiva a Apple, care in 2004 avea circa 1.000 de angajati in Texas.

Noul centru al Apple va gazdui servicii de relatii cu clientii, vanzari si contabilitate pentru a dezervi regiunea. In schimbul crearii locurilor de munca in Texas, statul a oferit celor de la Apple circa 21 de milioane de euro din investitia totala, pe timp de zece ani, prin intermediul fondului Texas Enterprise.

Locatia noului campus Apple nu a fost facuta publica, insa cert este ca Apple nu vrea sa-si extinda campusul actual din Austin, ci cauta o alta zona, potrivit Business Journal.

Valoarea de piata a Apple a depasit recent la bursa de la New York pragul de 500 miliarde de dolari, de 50 de ori mai mult fata de capitalizarea din urma cu zece ani a companiei.

Apple a inregistrat vanzari de 127,8 miliarde de dolari in anul calendaristic 2011, nivel similar cu cel al gigantului Hewlett-Packard. In acest an, Apple ar putea deveni cea mai mare companie de tehnologie din lume dupa venituri, detronand grupul sud-coreean Samsung Electronics.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Onofrei: Ne vom adapta la ceea ce reprezintă noul normal, in-city logistics
Setari Cookie-uri