Vila din strada Polona nr. 19, construita in anul 1920, apartine in prezent familiei Negropontes si gazduieste restaurantul Heritage, supranumit restaurantul bancherilor.

Restaurantul Heritage a fost redeschis anul trecut dupa o investitie de circa 500.000 euro, iar chiria platita in vila de la Gradina Icoanei ajune la 8.000-9.000 euro/luna, potrivit unor declaratii anterioare ale Anei Patriciu, fiica miliardarului Dinu Patriciu.

Vila a fost scoasa la licitatie pentru suma de 1,2 milioane de euro, in urma unei datorii de 2 milioane de euro pe care George Negropontes, proprietarul imobilului, o are catre casa de avocatura Iordanescu si Asociatii.

La licitatia care a avut loc pe 5 aprilie nu s-a prezentat insa nimeni, asa ca procesul de vanzare va fi reluat pe data de 11 mai, potrivit executorului Ionut Raileanu, care a fost desemnat sa se ocupe cu vanzarea imobilului.

Citeste si:

Valorarea reala a proprietatii este estimata la peste 2 milioane de euro, potrivit specialistilor din piata imobiliara. La a doua licitatie insa, pretul de vanzare ar putea scadea sub cel de 1,2 milioane de euro, anuntat in prezent.

Printre cei care si-au exprimat interesul fata de vila istorica se afla si miliardarul Dinu Patriciu, spun surse din piata, care a fost dintotdeauna interesat de achizitia cladirii. In plus, Patriciu si ceilalti actionari au investit, in total, 2 milioane de euro in restaurantul Heritage.

Din actionariatul Heritage fac parte, alaturi de compania DP Holding, controlata de familia Patriciu, care detine 30% din actiuni, si Dorin Gherman, fostul CEO al Rompetrol ( 48,77% din actiuni), Rasvan Radu (3,58%), Dan Pascariu (7,16%), Catrinel Ghetea (4,8%) si Marian Popa (5,69%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.