2 / 4

Heritage, investitii de 2 mil. euro

Ana Patriciu isi imparte timpul intre Floreasca si Piata Romana: dimineata este la restaurantul Madame Pogany, deschis in 2010, in urma unei investitii de 400.000 de euro, iar dupa-amiaza si seara, la Heritage (foto), restaurant redeshis in aceasta luna. Heritage a fost deschis initial in toamna lui 2007, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro si a fost inchis de doua ori, ultima data in luna mai 2010.

Noua redeschidere a implicat o investitie de 500.000 de euro, care a fost directionata catre schimbarea decorului si reimpartirea incaperilor din vila. Relocarea restaurantului nu a fost niciodata o optiune, chiar daca chiria medie oscileaza in prezent intre 8.000-9.000 de euro/luna.

Pentru anul in curs, Ana Patriciu estimeaza ca traficul restaurantului va ajunge la 40-50 de persoane pe zi, care pot opta pentru unul din cele trei trei niveluri de meniu, cu preturi de 60, 90 si 135 de euro. In prezent, echipa restaurantului Heritage este formata din 25 de persoane, dintre care trei sunt bucatari germani. “Am investit mult in pregatirea angajatilor. De exemplu, bucatarii au fost trimisi doua luni la training in Germania. Cred ca de departe nemtii se diferentiaza de romani prin rigiditate. Pentru ei, nu exista compromisuri”, precizeaza ea.

In plus, incepand cu 12 aprilie, Juan Amador, unul din cei 50 de bucatari din lume cotati cu 3 stele Michelin, a demarat primul sau proiect gastronomic din Europa de Est la restaurantul Heritage. Juan Amador este unul considerat dintre cei mai buni 50 de bucatari ai lumii, fiind singurul Chef din Germania care detine doua restaurante cu stele Michelin, Amador si Amesa. El va veni de cel putin doua ori pe luna in Romania, spune Ana Patriciu.

"Cred ca 80% din succesul unui restaurant este asigurat de mancare, restul fiind dat de atmosfera si servicii. In Romania, oamenii s-au obisnuit ca nu pot avea parte de servicii de calitate, dar trebuie sa demonstram ca acest lucru nu mai este valabil, ca putem oferi calitate", adauga ea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri