Primaria Generala va conditiona eliberarea autorizatiilor de constructie pentru locuinte sau cladiri de birouri de amenajarea unui anume numar de locuri de parcare, care sa corespunda suprafetei imobilului, indiferent daca solicitantul este persoana fizica sau firma. Demersul - care va fi discutat saptamana aceasta in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti - anunta sanctiuni extrem de costisitoare pentru cei care nu vor lua in calcul noua regula: 10.000 de euro pentru fiecare loc de parcare lipsa.

Blocurile sau vilele vor trebui sa includa obligatoriu parcaje, garaje individuale sau colective, realizate in interiorul constructiilor. Astfel, o unitate locativa cu suprafata construita desfasurata bruta de maximum o suta de metri patrati trebuie sa aiba cel putin un loc de parcare, fiind exceptate de la aceasta prevedere casele construite pe un teren care permite si amenajarea unei curti.

Cladirile de birouri - indiferent de categoria de confort - sau complexurile comerciale si sportive trebuie sa asigure cel putin un loc de parcare pentru fiecare 50 de metri patrati ai suprafetei desfasurate construite. In schimb, pentru complexurile comerciale destinate comertului si alimentatiei publice trebuie asigurat cel putin un loc de parcare pentru fiecare 20 de metri patrati ai suprafetei desfasurate construite.

Proiectul mai prevede ca locurile de parcare sa fie realizate in interiorul constructiilor, in procent de 90 la suta, diferenta reprezentand procentul maxim posibil de amplasat la sol, atunci cand conditiile stabilite prin documentatiile de urbanism permit acest lucru.

In cazul constructiilor cu destinatia de productie sau depozitare, trei sferturi din totalul locurilor de parcare va fi amenajat in interiorul imobilului, iar diferenta in afara.

Orice incalcare a autorizatiei de construire in privinta locurilor de parcare este sanctionata cu amenda de 10.000 de euro, pentru "fiecare loc de parcare nerealizat in parcela proprie". Cu banii incasati din amenzi, municipalitatea promite sa construiasca parcari publice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri