Printul Alwaleed Bin Talal, actionarul majoritar al companiei Kingdom Holding, a anuntat recent ca turnul Kingdom Tower va fi gata in 63 de luni. Cladirea, cu o inaltime de peste 1.000 metri, va deveni in 2017 cea mai inalta constructie din lume, depasind Burj Khalifa, din Dubai, care are 828 metri.

Kingdom Tower, o investitie de 1,2 miliarde de dolari, va include un hotel, apartamente si birouri, urmand sa ocupe o suprafata de 500.000 de metri patrati. Proiectul a fost lansat in vara anului 2011, insa autorizatia de constructie a fost eliberata abia in acest an, la finalul lunii februarie.

Kingdom Holding a mai anuntat ca dezvoltatorul Saudi Bin Laden Group a cumparat 16,63% din actiunile proiectului, in schimbul sumei de circa 400 de milioane de dolari. Printul Alwaleed detie, prin intermediul Kingdom Holding, 33,35% din actiunile Jeddah Economic, compania care dezvolta proiectul Kingdom Tower.

Citeste si:

Ceilalti actionari ai Kingdom Tower sunt Abraar International Holding, cu 33,35% si omul de afaceri Abdulrahman Hassan Sharbatly, cu 16,67%.

Printul Alwaleed, care controleaza 95% din Kingdom Holding, si-a concentrat investitiile in domeniile bancar, hotelier si media, ajungand la participatii importante in companii precum Citigroup, News Corp, Apple si Time Warner. Alwaleed a fost in ultimii 20 de ani cea mai bogata persoana din Orientul Mijlociu.

Sursa foto: kingdomtowerskyscraper.com