Esec la licitatiile RA-APPS: De ce nu se vand proprietatile statului?

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a incercat, marti, sa vanda, prin noi licitatii, sase apartamente si doua spatii comerciale din Bucuresti, dar din nou fara succes, deoarece la aceste licitatii nu s-a prezentat niciun ofertant.

RA-APPS a scos la vanzare doua spatii comerciale in suprafata utila de 162 metri patrati, respectiv 39 metri patrati (la un pret de pornire de 367.040 euro si, respectiv, 89.280 euro) si sase apartamente cu trei sau patru camere, in suprafata cuprinsa intre 138-153 metri patrati (la preturi de pornire intre 186.000 euro si 221.000 euro), toate proprietatile fiind amplasate pe Aleea Cauzasi, sector 3, potrivit Mediafax.

Pentru niciunul dintre aceste imobile nu au existat insa ofertanti.

In primavara acestui an, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a organizat licitatii pentru mai multe imobile, dar putine dintre acestea au fost vandute, deoarece potentialii cumparatori nu s-au aratat interesati si nu s-au prezentat la aceste licitatii.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

Lista primelor 130 imobile scoase la vanzare, din totalul celor 733 de imobile aprobate de Guvern la sfarsitul anului trecut, include apartamente in centrul Capitalei, spatii comerciale, terenuri, vile si hoteluri, dar nu si active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri