Birourile Autoliv din Timisoara vor ajunge in aceasta toamna la o suprafata totala de 2.800 mp si vor fi situate in cladirea D, City Business Development Centre (CBDC). Compania nu a spus cati metri patrati ocupa in prezent, ci doar ca are 150 de angajati, ceea ce, la o medie de 11 mp/angajat, inseamna peste 1.500 mp. In acest context, noul sediu al Autoliv va fi cu peste 50% mai mare.

“Vom extinde operatiunile de engineering din Timisoara incepand cu aceasta toamna, de indata ce cladirea D va fi functionala”, a declarat Ionel Fierbinteanu, managing director Autoliv Romania.

Cladirea D va fi livrata in luna septembrie si are un grad actual de ocupare de 60%. "Printre chiriasi, alaturi de Autoliv, se numara companii locale, dar si multinationale, provenite in special din IT&C, dar si din engineering si automotive”, a spus Ovidiu Sandor, dezvoltatorul CBC Timisoara.

Citeste si:

Pana in prezent, in cadrul City Business Centre, au date in folosinta cladirile A, B si C cu o suprafata totala de 25.000 mp inchiriabili, urmand ca celelalte doua sa fie finalizate in toamna lui 2012, respectiv in 2013. Proiectul este dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Sandor si a fost recent cumparat de fondul sud-african de investitii NEPI, in schimbul sumei de peste 80 de milioane de euro.

Printre chiriasii City Business Centre Timisoara se numara Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software, Wipro Technologies, Raiffeisen Bank sau BCR. Numarul persoanelor care isi desfasoara activitatea in City Business Centre Timisoara depaseste 2.000.