Guvernul nu va aloca in acest an de la bugetul de stat niciun ban pentru lucrarile de consolidare a blocurilor, desi expertii au atentionat de multe ori ca in Romania exista riscul unui cutremur de grad ridicat in perioada apropiata, finantarea urmand sa fie reluata anul viitor, la un nivel modest.
Dupa ce in ultimii doi ani au fost alocate de la bugetul de stat pentru unitatile administrativ-teritoriale fonduri totale de 5,8 milioane lei, respectiv 6,4 milioane lei, estimarea pentru acest an al finantarii actiunilor privind reducerea riscului seismic al locuintelor este de zero lei, releva un document guvernamental, scrie Mediafax.

Conform aceleiasi surse, finantarea va fi reluata anul viitor, dar in limita sumei de 2,3 milioane lei, majorata din 2014 la 5 milioane lei.

Potrivit datelor oficiale, numai in Capitala sunt 112 cladiri inscrise in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, construite intre 1900 si 1950, corespunzand constructiilor cu risc ridicat de prabusire la cutremure, si alte 260 imobile, dintre care aproape 60 construite in intervalul 1824-1898.

Dintre acestea, doar 26 imobile cu risc seismic au fost consolidate.

Experitii in domeniu au atentionat de mai multe ori public ca in Romania pot fi inregistrate, in perioada urmatoare, cutremure de pana in 7 grade pe scara Richter.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri