NEPI "cloneaza" deal-ul imobiliar din Ploiesti: Sucu le-a vandut magazinul Mobexpert din Brasov

Fondul de investitii NEPI a finalizat achizitia magazinului Mobexpert din Brasov, detinut de omul de afaceri Dan Sucu, intr-o tranzactie sale and lease back, potrivit unui anunt al NEPI.

Contractul de inchiriere incheiat intre cele doua parti confera NEPI posibilitatea relocarii magazinului, in cazul redezvoltarii zonei. Redezvoltarea zonei comerciale in care este amplasat magazinul Mobexpert este in planurile NEPI si Carrefour, care are o unitate langa magazinul de mobila. De altfel, NEPI mai dezvolta impreuna cu Carrefour Property un centru comercial in Ploiesti, dupa ce anterior a cumparat un teren de 5 hectare de la Dan Ostahie, patronul Altex si de la Sucu.

Pe terenul lui Ostahie din Ploiesti urmeaza sa fie ridicat un centru comercial, a carui constructie deja a inceput. Spre deosebire de terenul vandut de Ostahie, pe care nu existau constructii, in Brasov magazinul este functional.

Magazinul Mobexpert este construit pe un teren de 15.600 metri patrati, langa galeria Carrefour din Brasov.

In prezent, NEPI negociaza cu Carrefour pentru a combina activele achizitionate de la Mobexpert cu cele detinute in vecinatatea acestora de Carrefour, pentru dezvoltarea acestor active intr-un mall regional.

In comunicatul remis pe bursa se mentioneaza ca NEPI si Carrefour au agreat in linii mari, termenii comerciali pentru redezvoltare, „dar orice redezvoltare, printe altele, trebuie sa primeasca aprobarea Consiliului de Administratie al lui Carrefour si al lui NEPI si sa fie insotita de documentele care stau la baza tranzactiilor".

NEPI a anuntat, de asemenea, asocierea cu omul de afaceri canadian Michael Topolinsky, actionarul companiei Benevo, pentru dezvoltarea unui centru comercial pe fosta platforma Vulcan din zona Trafic Greu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri