Zilele toride ale lunii august au adus noi minime in piata rezidentiala veche din Bucuresti, arata un raport al portalului AnunturiParticulari.ro, care indica scaderi de pana la 3,5% ale preturilor medii solicitate de proprietari.

Pretul mediu al unei garsoniere in Capitala a ajuns in luna august la putin peste 35.100 euro, cu 2% mai putin fata de luna iulie a acestui an si in scadere cu 3% pe un interval de 12 luni, de la aproape 36.300 euro, potrivit AnunturiParticulari.ro.

Unitatile cu cele mai multe oferte din piata, dar si cele mai cautate – apartamentele de doua camere – au cunoscut in august o depreciere semnificativa fata de luna iulie, dar mai ales fata de luna august a anului trecut.

"La momentul actual, proprietarii solicita un pret mediu de aproximativ 55.000 euro pentru acest tip de unitati, cu 3,5% mai putin comparativ cu luna iulie a acestui an. Variatia pe un interval de 12 luni este dubla, de -7%, pretul mediu pentru un apartament de doua camere la momentul respectiv fiind de 59.100 euro, cu 4.000 euro mai mult decat in prezent", se mai arata in analiza citata.

Potentialii clienti platesc mai putin si pentru un apartament cu trei camere. La finalul lunii august, media Capitalei ajungea la putin peste 75.200 euro, in usoara scadere comparativ cu luna iulie a acestui an (de sub 1%), dar cu 3% mai putin fata de luna august a anului trecut, echivalentul a peste 3.000 euro.

In cazul apartamentelor de patru camere, raportat la luna august 2011, acest tip de unitati este mai ieftin cu pana la 9%, de la 106.600 euro, la 97.560, cu aproximativ 9.000 euro mai putin.

"Perioada concediilor, precum si fluctuatiile recente ale cursului valutar, determinate de instabilitatea politica, ar putea fi principalii factori care sa fi influentat scaderea preturilor la toate tipurile de unitati vechi. Este insa destul de posibil ca acesti doi factori sa fi avut o influenta mai degraba psihologica asupra proprietarilor de apartamente. De aceea, din moment ce atat sezonul estival, cat si criza politica par sa ia sfarsit, ne putem astepta ca si preturile apartamentelor sa se stabilizeze", mai spun cei de la AnunturiParticulari.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si