Resedinta din Londra a fostului premier libanez Rafiq Hariri a fost scoasa la vanzare pentru 300 de milioane de lire sterline (374 milioane euro), iar analistii se asteapta ca aceasta sa fie cea mai mare tranzactie pentru o casa din istoria Marii Britanii, potivit Financial Times, citat de Mediafax.
Proprietatea, cu vedere spre Hyde Park, este oferita unei liste selecte de clienti bogati la pretul de pornire de 300 de milioane de lire sterline, afirma surse apropiate situatiei.

Suma, de peste doua ori mai mare decat precedentul record, de 140 de milioane de lire sterline, evidentiaza pozitia pietei imobiliare de lux din Londra, izolata de de realitatile economice ale tarii.

Casa fostului premier are 45 de dormitoare, 7 etaje si acopera o suprafata de 60.000 de picioare patrate (5.574 metri patrati), usor mai mica decat un teren de fotbal din Premier League.

Proprietatea, construita ca patru case separate, a fost detinuta de Hariri pana la asasinarea sa in 2005. Dupa decesul acestuia, a fost oferita cadou printului mostenitor la tronul Arabiei Saudite, Sultan bin Abdulaziz, care a decedat in octombrie. Hariri avea legaturi stranse de afaceri cu familia printului saudit.

Resedinta dispune de o piscina de dimensiuni mari, o bucatarie care poate asigura mesele pentru un numar ridicat de persoane, mai multe lifturi si o parcare subterana. Amenajarile interioare ar include, potrivit zvonurilor, foita de aur in valoare de mai multe milioane de lire sterline, in timp ce feresterele casei, dintre care 68 au vedere la parc, ar fi rezistente la gloante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri