Oficialul s-a intalnit luni cu reprezentanti ai ONG-urilor din Platforma pentru Bucuresti, care si-au exprimat opiniile legate de anumite proiecte urbanistice din Capitala, printre care si cel care vizeaza zona Matache.

Cele doua parti au discutat despre modalitatile in care planurile de dezvoltare urbanistica ale Capitalei pot fi puse in aplicare cu respectarea principiilor de dezvoltare durabila, a patrimoniului deja construit si protejarea mediului.

Secretarul de stat Marcel Bolos a declarat ca MDRT va actiona in conformitate cu prevederile legale si cu atributiile pe care le are, astfel incat interesele cetatenilor in materie de dezvoltare urbanistica sa fie corect reprezentate.

Astfel, el a propus initierea unei sedinte comune a specialistilor din MDRT, Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Primaria Capitalei, pentru a dezbate solutia tehnica prin care Hala Matache va fi integrata in proiectul diametralei Buzesti-Berzei-Uranus. “Fac precizarea ca ministerul nostru nu a avizat demolarea Halei Matache; noi am fost de acord cu revizuirea avizului strict in privinta mutarii Halei Matache in conditiile obtinerii avizului Ministerului Culturii si Patrimoniului National, atat la faza de plan urbanistic zonal, cat mai ales la stabilirea solutiei tehnice specifice adoptate”, a mentionat Marcel Bolos.

In ceea ce priveste modificarile propuse pentru Legea Urbanismului, MDRT va prezenta un punct de vedere oficial dupa incheierea dezbaterilor care au loc acum in Parlament, dezbateri la care participa si expertii ministerului.

In cadrul discutiei, secretarul de stat Marcel Bolos a declarat ca ministerul sustine simplificarea instrumentelor de dezvoltare teritoriala pentru anumite categorii de unitati administrative. Totodata, acesta a exprimat disponibilitatea MDRT pentru ca sedintele Comisiei Nationale de Dezvoltare Teritoriala sa fie deschise publicului interesat, in scopul transparentizarii procesului de avizare in care ministerul este implicat.

Sursa foto: Wikipedia.org