Saptamana aceasta se implineste un an de la declansarea procedurii de insolventa a proiectului rezidential Asmita Gardens. Cum arata bilantul primului an de insolventa din proiect.
In noiembrie 2011, societatea Asmita Gardens SRL a intrat in insolventa, iar administrator judiciar a fost numit Euro Insol. Acum, dupa un an, societatea se afla in reorganizare, vanzarile lunare au atins un maxim al ultimilor 4 ani si jumatate, iar spatiile comerciale incep sa isi gaseasca chiriasi.

In luna octombrie a acestui an in proiect s-au vandut 10 apartamente cu o valoare totala de 1,2 mil. euro, fiind cel mai mare numar de unitati vandute luna din martie 2008, pana in prezent, potrivit reprezentantilor Euro Insol, administratorul judiciar al Asmita.

De la declansarea procedurii insolventei, in proiectul rezidential s-au vandut in total 64 de apartamente, la un pret mediu de 1.050 euro/mp. Astfel, din 758 apartamente s-au vandut pana in prezent 387 apartamente, ramanand un disponibil de 371 unitati locative.

Vanzarile s-au dinamizat si ca urmare a scaderilor de pret. Pana la momentul deschiderii procedurii pretul mediu de vanzare era de 1.600 euro/mp.

Ca urmare a vanzarilor Asmita a reusit din surse proprii sa achite antreprenorului general Strabag Romania suma de 1.050.000 euro reprezentand costuri de finalizare a lucrarilor la faza a doua a proiectului. Tot din surse proprii, la finalul lunii trecute Asmita a achitat creanta creditorului bugetar Primaria Sector 4 in valoare de 1 milion de euro, onorandu-si astfel obligatiile asumate prin planul de reorganizare.

Asmita Gardens reprezinta cel mai mare complex rezidential din Romania, ca investitie, constructia costand in total 120 mil. euro.

Ansamblul este compus din 7 turnuri, cu un numar de 758 apartamente dintre care 60 de apartamente cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 garsoniere, 7 penthouse-uri, 5.900 mp spatii comerciale si 9.000 mp gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi.

In cadrul complexului functioneaza si cel mai mare centru spa din Bucuresti, desfasurat pe o suprafata de 1.900 mp. In incinta complexului se va deschide pe 20 noiembrie un supermarket "La doi pasi", franciza Metro.

La inceputul lunii octombrie Tribunalul Bucuresti, judecatorul sindic a confirmat Planul de reorganizare al Asmita Gardens, cum a fost propus de creditorul majoritar AGI RRE prin mandatar Alpha Bank Romania SA impreuna cu administratorul Euro Insol si votat cu o majoritate de 69% din totalul creantelor cu drept de vot inscrise la masa credala. Planul prevede plata integrala a creantelor bugetare si defavorizarea creditorului garantat si a creditorilor chirografari.

Expunerea AGI este de 70 milioane euro si provine dintr-un credit acordat in 2006 de Alpha Bank Romania dezvoltatorului in vederea construirii ansamblului imobiliar.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri