Grupul finlandez Nokia, confruntat cu scadere vanzarilor si pierderi, a semnat un acord cu fondul de investitii imobiliare Exilion Capital pentru vanzarea sediului din Espoo, Finlanda, la pretul de 170 de milioane de euro, ca parte a unui program restructurare, potrivit Washington Times.

Tranzactia va fi finalizata in decembrie si este in linie cu obiectivul de a renunta la active considerate neesentiale, a declarat directorul financiar, Timo Ihamuotila. Nokia va continua sa opereze din acest sediu "pe termen lung", dar din postura de chirias, relateaza Mediafax. Tranzactia este una de tip sale and lease back, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Grupul are sediul in cladirea denumita Nokia House, din Espoo, in apropiere de Helsinki, inca din 1997.

Nokia face fata cu greu concurentei feroce de pe piata smarphone-urilor, pe care fostul numar 1 la productia de telefoane mobile a fost depasit de rivali precum Samsung si Apple.

In acest context, grupul a anuntat desfiintarea a 10.000 de locuri de munca pentru eficientizarea operatiunilor. Masura ar urma sa genereze economii de 1,6 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2013.

Presa din Finlanda evalua in octombrie sediul Nokia la 200-300 de milioane de euro.

Sursa foto:Nokia.com.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Un afacerist turc a investit 14 mil. euro in doua cladiri de birouri