Vesti bune in real estate: un fond de investitii belgian vine la shopping in Romania

Mitiska Ventures, un fond de investitii imobiliare din Belgia, a strans 41 mil. euro pentru compania First Retail International (FRI) cu scopul de a derula investitii imobiliare in retail park-uri in Europa, inclusiv in Romania, unde are deja un parteneriat.


Mitiska Ventures estimeaza ca va strange de la investitori maximum 75 mil. euro pentru investitii imobiliare in retail park-uri ceea ce le va permite sa investeasca pe acest segment circa 200 mil. euro. Intr-o prima etapa a stragerii de fonduri pentru investitii imobiliare, Mitiska Ventures a strans 41 milioane euro de la investitori privati si institutionali din Belgia, Olanda, Luxembourg si Elvetia si Olanda, pentru compania FRI.

FRI este o societate imobiliara specializata in retail si care investeste exclusiv in dezvoltari de Big Box-uri in Europa. Compania va realiza dezvoltarii in Europa Occidentala si achizitii in Europa Centrala si de Est.

Compania a realizat deja un parteneriat exclusiv cu Alpha Property Development (InterCora Group) pentru piata romaneasca, dar exista discutii si pentru parteneriate pe alte piete.

Partenerul companiei din Romania, Alpha Property Development este parte a InterCora, grup implicat in dezvoltarea mai multor spatii comerciale Kaufland.

Mitiska a semnat un acord pentru achizitia a 50% dintr-un portofoliu de retail parcuri al Intercora, cu o suprafata inchiriabila de 33.000 mp, amplasata in 8 parcuri de retail din 8 orase din Romania. Proprietatile au chiriasi principali Kaufland si/sau Lidl, in noiembrie anul trecut.

Alpha Property Development. este o firma specializata in special pe dezvoltarea de spatii pentru supermarket-uri, hipermarket-uri si parcuri de retail.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri