Adrian Iancu si Catalin Sandu sunt doi tineri arhitecti romani care au facut parte din echipa care a transformat un mic apartament din New York dintr-o “maghernita” intr-o super locuinta.

GIZMODO - The Tiny Transforming Apartment That Packs Eight Rooms into 350 Square Feet from Gizmodo on Vimeo.Cei doi arhitecti, au castigat in 2011 premiul 1 la concursul Life Edited, organizat de jovoto.com pentru designul interior al unui apartament din New York.

Proiectul lor a fost pus in practica. Ce a iesit? O super locuinta intr-un spatiu de doar cateva zeci de mp. Transformarea apartamentului a fost initiata de antreprenorul Graham Hill, fondatorul Treehuger.com, iar proiectul a fost prezentat pe Gizmodo.

Adrian Iancu si Catalin Sandu au castigat in 2011 concursul de design. Conceptul lor a fost pus in practica, iar un apartament micut si in stare destul de degradata, detinut de antreprenorul Graham Hill a devenit dupa circa un an de munca o locuinta luxoasa. Costurile au fost de masura, transformarea apartamentului din New York a costat peste 300.000 de dolari.

Pentru proiectul cu care au castigat concursul au lucrat circa una-doua luni, iar apoi au mai lucrat destul de mult pentru randari si modificari care au fost necesare pe parcursul implementari, din ratiuni de costuri.

“Am castigat concursul in 2011, iar in martie 2012 transformarea apartamentului a fost finalizata. Proprietarul locuintei (Graham Hill-n.r.) a cumparat doua locuinte in cladirea din Manhattan, iar transformarea acelui apartament a fost un statement. Noi nu am participat efectiv la renovare, s-a colaborat cu firme de arhitectura de acolo, noi am fost autorii conceptului”, a povestit Adrian Iancu pentru wall-street.ro.

Cei doi tineri arhitecti, Catalin Sandu (foto stanga) si Adrian Iancu (foto dreapta) au castigat pentru proiectul lor un premiu de 10.000 de dolari, dar si o excursie in New York, unde au putut vizita apartamentul transformat, dupa conceptul creat de ei.


Pentru cei doi tineri, concursul si locuinta transformata dupa conceptul creat de ei a insemnat o deschidere pe piata internationala. Catalin Sandu lucreaza in prezent pentru un alt apartamenent al lui Graham Hill, iar Adrian Iancu a mai lucrat pentru un apartament al unui prieten al proprietarului locuintei transfomate anul trecut, dar colaboreaza si cu o firma de profil din Canada. Proiectele lor sunt realizate din Romania, iar discutiile cu clientii se poarta pe Skype.

Cat castiga?


“Castigam decent pentru piata din Romania, dar nu mult daca ne raportam la pietele pe care lucram”, spune Iancu. Totusi, avand in vedere piata muncii din Romania, deschiderea de care cei doi au parte la nivel international, chiar si la un nivel inca punctual, este un start bun, avand in vedere ca Adrian Iancu si-a incheiat studiile in 2011, iar Catalin Sandu este inca student.

“Eu personal am incercat sa ma angajez, sa fac un stagiu in Romania dupa ce am terminat facultatea, dar piata muncii nu era favorabila, avand in vedere numarul mic de proiecte “, povesteste Adrian Iancu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri