GIZMODO - The Tiny Transforming Apartment That Packs Eight Rooms into 350 Square Feet from Gizmodo on Vimeo.

Cei doi arhitecti, au castigat in 2011 premiul 1 la concursul Life Edited, organizat de jovoto.com pentru designul interior al unui apartament din New York.

Proiectul lor a fost pus in practica. Ce a iesit? O super locuinta intr-un spatiu de doar cateva zeci de mp. Transformarea apartamentului a fost initiata de antreprenorul Graham Hill, fondatorul Treehuger.com, iar proiectul a fost prezentat pe Gizmodo.

Adrian Iancu si Catalin Sandu au castigat in 2011 concursul de design. Conceptul lor a fost pus in practica, iar un apartament micut si in stare destul de degradata, detinut de antreprenorul Graham Hill a devenit dupa circa un an de munca o locuinta luxoasa. Costurile au fost de masura, transformarea apartamentului din New York a costat peste 300.000 de dolari.

Pentru proiectul cu care au castigat concursul au lucrat circa una-doua luni, iar apoi au mai lucrat destul de mult pentru randari si modificari care au fost necesare pe parcursul implementari, din ratiuni de costuri.

“Am castigat concursul in 2011, iar in martie 2012 transformarea apartamentului a fost finalizata. Proprietarul locuintei (Graham Hill-n.r.) a cumparat doua locuinte in cladirea din Manhattan, iar transformarea acelui apartament a fost un statement. Noi nu am participat efectiv la renovare, s-a colaborat cu firme de arhitectura de acolo, noi am fost autorii conceptului”, a povestit Adrian Iancu pentru wall-street.ro.

Cei doi tineri arhitecti, Catalin Sandu (foto stanga) si Adrian Iancu (foto dreapta) au castigat pentru proiectul lor un premiu de 10.000 de dolari, dar si o excursie in New York, unde au putut vizita apartamentul transformat, dupa conceptul creat de ei.