Universitatea de Arhitectura din Bucuresti va reface PUG-ul Bucurestiului

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, marti, ca Planul de Urbanism General (PUG) al Capitalei va fi refacut de un consortiu condus de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti.

Arnaiz Consultores (Spania), Intergraf, Sinergetics Corporation, AECOM Romania si Compania de Consultanta si Asistenta Tehnica fac parte din consortiul castigator.

"Scoala de arhitectura a avut un proiect foarte bun. La noul PUG vor lucra specialisti care fac parte din comisii importante atat din tara, cat si din strainatate", a mai spus Oprescu.

In acelasi context, arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a declarat, pentru Mediafax, ca municipalitatea doreste ca noul PUG sa aiba reguli de construire mai exacte si mai stricte pentru anumite zone ale orasului si sa elimine confuziile.

Noul document urbanistic, care va fi realizat intr-o perioada de pana la trei ani si jumatate, va cuprinde mai multe tipuri de reglementari, respectiv stricte, flexibile, dar si norme directoare care vor fi avute in vedere in momentul construirii in Capitala, a mai spus Patrascu.

In cursa pentru refacerea PUG-ului s-a mai aflat si consortiul format din Metroul SA, Western Outdoor, Alpha Studio si Albert Speer & Partners (Germania)


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri