Perceptia asupra Romaniei si a situatiei politice de aici nu reflecta realitatea, spune Karel de Bondt, directorul de proiecte imobiliare al companiei belgiene Mitiska, firma care, prin First Retail International, a achizitionat in noiembrie anul trecut 50% din portofoliul de 8 parcuri de retail al InterCora in Romania.
“Am constatat ca perceptia asupra Romaniei si politicii din Romania nu reflecta realitatea corect. Ca si in Europa si in restul lumii, situatia economica s-a schimbat. Totusi, retailerii inca se extind in proiectele bune si continua sa aiba rezultate bune”, spune De Bondt.

Cele 8 parcuri de retail, care au ca ancore magazine Lidl sau Kaufland, au o suprafata de 32.000 mp si un grad de ocupare de aproape 100% si sunt amplasate in Bucuresti (Mihai Bravu), Arad, Buzau, Medias, Ploiesti, Resita, Sibiu, Slobozia.

Pe langa achizitie, compania a mai incheiat un parteneriat cu Alpha Property Development, bratul de dezvoltare al InterCora, in vederea unei extinderi viitoare pe piata locala.

Karel de Bondt a declarat pentru wall-street.ro ca valoarea totala a portofoliului de spatii de retail ale InterCora se ridica la circa 40 mil. euro.

Managerul a mentionat ca in prezent compania lucreaza impreuna cu Alpha Property Development la alte cateva proiecte, mentionand ca nu exista un buget predeterminat pentru Romania, compania intentionand sa aloce resurse in functie de oportunitatile care apar.

Mitiska Ventures a strans 41 mil. euro pentru compania First Retail International (FRI) cu scopul de a derula investitii imobiliare in retail park-uri in Europa, inclusiv in Romania, unde are deja un parteneriat.

Mitiska Ventures estimeaza ca va strange de la investitori maximum 75 mil. euro pentru investitii imobiliare in retail park-uri ceea ce le va permite sa investeasca pe acest segment circa 200 mil. euro. Intr-o prima etapa a strangerii de fonduri pentru investitii imobiliare, Mitiska Ventures a strans 41 milioane euro de la investitori privati si institutionali din Belgia, Olanda, Luxembourg, Elvetia si Olanda, pentru compania FRI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri